Charles Fenyvesi: Elmélkedések egy kerti padon

1 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Esszé

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Eladó a képen látható 2010-ben megjelent könyv.

Az esszé séta egy gondolattal. Az ebben a kötetben megjelenő esszék több mint négy évtized újságírói munkájának termései. Nem maradtak benne a szenzációk, amelyeknek már másnap zuhant az értéke, de biztosították a megélhetést. Úgy tűnik, maradandóbbak az észrevételek a pipacsról és a szomorúfűzről, a görbe vonal dicsőségéről vagy éppen egy török szultán vagy kínai császár életéről és koráról. Az esszék több mint a fele eredetileg a Washington Post és a New York Times oldalain látott napvilágot, rövidebb formában vagy egy hosszú cikk részeként.

Az esti mesék, amelyek nyomtatásban ebben a könyvben jelennek meg először, vagy igaz történetek, mint a három, Indiában játszódó sztori, vagy játékos kitalációk, mint A tevetolvaj varázshagymái Egyiptomból és a fehér dísztök természetfeletti képességéről szóló beszámoló Connecticut államból. A kerti munka alapkérdéseiről, a kertészek egyéniségéről és Amerika meghatározásáról szóló esszék magánvélemények, a szerző vesszőparipái, amelyek inkább vitát gerjesztenek, mint egyetértést. Ugyanez áll a sárkányokkal és a pöszmétékkel foglalkozó eszmefuttatásokra, sőt talán az egész könyvre is.

A debreceni születésű Charles Fenyvesi az 1956-os forradalom után disszidált Amerikába. Egyetemi tanulmányait a Harvardon (angol irodalom és antropológia) és a dél-indiai Madrasban (vallásfilozófia) végezte. 1966 óta él Washington környékén; 1990 óta egy farmon. Volt folyóirat-szerkesztő, diplomáciai tudósító és kertészeti kolumnista. Legismertebbek a Washington Post-ban megjelent cikkei és a U. S. News & World Report hetilapban Suttogások című, bel- és külpolitikai hírekről beszámoló rovata. Előző könyvei (Mikor kerek volt a világ, Mikor az angyalok túljártak a világ eszén, és Három összeesküvés) történelmi témákról szóltak.
De Fenyvesi elsősorban riporter, aki még meseszerű történeteiben is ragaszkodik egyes tények, tájak és tárgyak pontos leírásához. A mindennapi megfigyelés és nem a csapongó képzelet rajzolja meg a kecskék és kutyák, sőt a tyúkok és vadállatok egyéniségét. Az olvasónak kell eldöntenie, hogy meddig tart a riporter tényhű jelentése és hol indul be az időnként féktelen fantázia. Ez nem minden esetben könnyű feladat, de talán nem is fontos ahhoz, hogy élvezzük Fenyvesi színes, gyorsan pörgő és humoros elbeszéléseit.

Az ár postaköltséget nem tartalmaz illetve személyesen átvehető!

Szállítási módok:Postai csomag,Packeta átvevőhelyek,MPL,GLS,Easybox vagy Foxpost automata,futár(GLS),előreutalást követően.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146638020

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn