Anthony Smith: Testünk titkai

800

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Természettudomány

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Eladó a képen látható 1972-ben kiadott könyv.

Ritkán olvashatunk ehhez hasonló könyvet. Írója, Anthony Smith, felfedezi számunkra az emberi testet, annak tulajdonságait, képességeit, tökéletlenségeit és furcsaságait, s mindezt oly módon, hogy az átlagolvasó megérti, a szakértő pedig egyetért vele. Nem a betegségekre s a gyógyításra helyez a hangsúlyt, hanem mindig figyelembe véve az ember fejlődésének történetét, az embert mind biológiai és társadalmi lényt mutatja be.
Az emberi test mechanizmusát minden félelem, hamis tisztelet és szépítés nélkül írja le, hogy mindent megtudjunk önmagunkról. Nem tagadja: a test néhány funkciója tökéletlen, sok vonatkozásuk nem ismert, de valamennyire ráirányul az emberiség élénk érdeklődése.
A központi témája a nemiség és a szaporodás, mivel az életfolyamatban is uralkodó szerepük van. A könyv első fele nyomon követi a test fejlődését a fogamzástól a terhességen, a születésen, a pubertáson és az öregkoron át a halálig. Eközben számos elbűvöli kitérőt tesz. Figyelmet szentel külön-külön az olyan kérdéseknek, mint a körülmetélés, az öngyilkosság, a vércsoportok, az ikerszületések, valamint ezer egyéb olyan problémát tárgyal, melyek állandóan érdeklődést keltenek, de melyek ritkán képezik kutatás tárgyát, s melyekre ritkán kapunk feleletet. Ezek közé tartoznak olyan kérdések, mint a színvakság gyakorisága, a hemofília előfordulása Viktória angol királynő családjában, a szülészeti fogó története és az anyatej ára.
A következő fejezetek részletesen áttekintik az emberi test legfontosabb szervei, az agy, az alvás, a beszéd, az öt érzékszerv, az emésztőrendszer, a kiválasztás, a légzés, a szív és a vér, a csontváz és az izmok funkcióit. Végül a sugárzás káros hatásával foglalkozik.
A téma fejlődéstörténeti megközelítése és az ezzel összeötvöződő olthatatlan kíváncsiság megbízható és világos tények tárházát adja, gyakran finom, száraz humorral fűszerezve mondanivalóját.
Egyetlen olvasó sem fogja unalmasnak találni a könyvet, és nem fog csalódni akkor sem, ha kérdéseire választ keres benne.

Az ár postaköltséget nem tartalmaz illetve személyesen átvehető.

Szállítási módok:Postai csomag,Packeta átvevőhelyek,MPL,GLS,Easybox vagy Foxpost automata,futár(GLS),előreutalást követően.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146684758

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn