A technika krónikája

1 500

Ft

Feladás dátuma:

máj 5., 14:37

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Történelmi

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Az ember sohasem volt csupán szerszámkészítő állat - ahogy azt fel-elbukkanó filozófiák hirdetik. Agya, a legcsodálatosabb "szerszám" már az ősidők óta új, ismeretlen területek felfedezésére sarkallta, a létért való küzdelem pedig találékonnyá tette: eszközöket, fegyvereket kezdett készíteni.
Európa, Ázsia, Afrika, Amerika népeinek többezeréves szellemi, technikai teljesítményei bontakoznak ki előttünk ebben a színes képeskönyvben: az ókori civilizációk gigantikus alkotásai, a görög filozófia világról alkotott gazdag képe, a reneszánsz művészmérnökeinek nagyszabású tervei, az angol ipari forradalom pöfögve meginduló mozdonyai, Edison recsegő fonográfja, az első halványan felpislákoló izzólámpa - haditechnikai és a hétköznapok munkáit megkönnyítő eszközök, gépek, ötletek.
Hol születtek meg ezek a nagyszerű találmányok? Fészerben, mint a Wright fivérek első repülőgépe; egy családi ház gyerekszobájában, mint a derék állatorvos, Dunlop által barkácsolt biciklitömlő; a séta közben, mint Bánki Donát és Csonka János porlasztója, amihez az ötletet egy utcai virágárus vízpermetezője adta - és persze jól felszerelt kutatóintézetekben, laboratóriumokban, üzemekben.
Külön értéke a kötetnek, hogy egyben magyar technikatörténet is. Csaknem kétszáz magyar feltalál, tudós munkásságát ismerjük meg belőle, s képet kapunk jeles hazai ipartörténeti eseményekről is. Szerény anyagi eszközeink ellenére mindig a technikai haladás élvonalához tartozunk.
Az őskortól 1991 májusáig ívelő krónikát lapozgatva, a csaknem 2000 fényképet, árát, rajzot szemlélve egy gondolat erősödik meg bennünk: nem a technika, hanem az azt létrehozó ember a csodálatos.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146588698

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn