A bútor (Sotheby's Enciklopédia)

1 500

Ft

Feladás dátuma:

máj 5., 14:37
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Egyéb

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Bámulatos módon megnőtt az utóbbi néhány évben a bútorok iránti érdeklődé a Sotheby's árverési csarnokaiban a látványos darabok soha nem látott bőségét és választékát kínálják. Minthogy a műtárgyak ára sokunk számára elérhetetlen magasságokba szökik, a gyűjtők rájöttek, hogy a bútor nemcsak szép és hasznos, de egyben jó befektetést is jelent. Most ismerték fel, amit a tapasztalt műgyűjtők mindig is tudtak: a régi műbútor-asztalosok és -tervezők is képesek annyit nyújtani, mint a nagy művészek.
Könyvünk az elő átfogó bútortörténeti kézikönyv, mely a világ legnagyobb aukciós házának, a Sothebynek a közreműködésével készült. Remek útmutató az antik bútorok gyűjtői számára, mert részletesen bemutatja a különféle stílusokat és áramlatokat.
A Sotheby legnevesebb 19. századi bútorok szakértője, Christopher Payne irányításával összeállított kötet időrendben követi végig a bútortörténet nagy periódusait köztük a reneszánszot, a rokokót, a klasszicizmust és modern korunkat. Mindegyik fejezet részletesen bemutatja az adott kor bútorművészeit és formatervezőit, így Boulle-t, Chippendale-t, Sheraton -t és Frank Lloyd Wrightot, akik páratlan szaktudásukkal remekmívű bútorokat készítettek. A különféle díszítőeljárások többek közt a furnérozás, a marketéria, a lakkmunka részletes leírása segít abban, hogy pontosan datáljuk és azonosítsuk a bútorokat.
A gyönyörű felvételek, melyek közül több kifejezetten e kötet számára készült, közismert köz- és magángyűjtemények darabjait mutatják be, valamint számos kivételes alkotást, mely a Sotheby's bemutatótermekben megfordult. Az ábrákkal kísért, igen hasznos kisszótár a bútortörténeti és -készítési szakkifejezések világos magyarázatát adja, a székstílusokat tömör kronológiai táblázat ismerteti, a könyvben való eligazodást pedig alapos név- és tárgymutató segíti.
A lenyűgöző bútorfelvételeket világos, tárgyszerű é alapos szaktudással megírt szöveggel párosító Sotheby's enciklopédia A bútor c. kötete egyetlen művészetkedvelő polcáról sem hiányozhat.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 143907694

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn