Művészettörténet tankönyv.A képzelet világa 9. rajz, vizuális kultúra

4 500

Ft

Feladás dátuma:

ápr 24., 23:11
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
új

Típus:
Gimnáziumi/középiskolai

Borító:
Egyéb
Nyelv:
Magyar

Leírás

A képzelet világa 9. rajz és vizuális kultúra könyv, tankönyv. Művészettörténet, művészetek, képző és iparművészet, építészet. A képzelet világa I.-ként is megjelent.

A tankönyv az őskortól kezdve egészen a gótikáig kronologikus sorrendben tekinti át az egyes művészeti ágakat, műfajokat és technikákat, a műelemzési módokat, valamint a művészettörténeti stílusokat.....

A megújult külsővel és átdolgozott tartalommal megjelenő A képzelet világa 9. című rajz és vizuá lis kultúra tankönyv alapkoncepciója változatlan maradt: a fő témakörök a NAT követelményei alapján összeállított ismereteket tartalmazzák. Megismerhetjük a színek fő jellemzőit, az adott stíluskorszakok jellegzetes kompozíciós megoldásait, a sík- és térábrázolás jellegzetességeit, az ábrázolási rendszerek (a perspektivikus, az axonometrikus és a vetületi ábrázolás) alkalmazási területeit és a szerkesztés alapelveit. A tankönyv az őskortól kezdve egészen a gótikáig kronologikus sorrendben tekinti át az egyes művészeti ágakat, műfajokat és technikákat, a műelemzési módokat, valamint a művészettörténeti stílusokat, ezenkívül beavat az Európán kívüli kultúrák Afrika, Ázsia, India, Kína, Japán rejtelmeibe is. A tananyag aktív megismerését a gondolatébresztő kérdések, a szemléltető ábrák, a kompozíciós vázlatrajzok, a fogalmak magyarázatát tartalmazó kislexikon és az alkotómunkára ösztönző kreatív feladatok segítik. Nemzeti műveltségünk és a világörökség részét képező egyetemes műveltség értékeit a rajz és vizuális kultúra tantárgy közvetíti. E tantárgy elsődleges feladata a vizuális nevelés, azoknak a képességeknek, készségeknek a fejlesztése és ismereteknek az átadása, amelyek a látható világ használatához, alakításához szükségesek. Ennek a feladatnak a teljesítéséhez nyújt magas színvonalú segítséget A képzelet világa 9. című tankönyv. A tankönyvet használó, gyakorló tanárként ismerve a hazai vizuális és művészettörténeti tankönyveket állítom, hogy A képzelet világa 9. különleges helyet foglal el. A különleges jelző elsősorban a gyönyörű művészettörténeti képeknek, értelmező, magyarázó rajzoknak és az életkori sajátosság tökéletes figyelembevételének szól. Képeskönyv, olyan képeskönyv, amely tartalmában a NAT követelményrendszeréhez igazodik, kronologikus, egzakt művészettörténetével, irodalmi illusztrációival, könnyen érthető, szép magyarsággal megírt, megrajzolt minőségi tankönyv.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147328224

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn