Kozéki Béla: Moralitás, jellemfejlesztés -A fegyelmezett személyiség

4 600

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Pszichológia

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

-Kozéki Béla: A fegyelmezett személyiség kialakítása
Tankönyvkiadó 1987 -olvasatlan

Kozéki nagy tudással, friss kutatási eredményeket ismertetve kalauzol a gyermeki személyiség szerveződésének útjait követve. Nem önmagukért foglalkozik a lélektani kérdésekkel, mindvégig a gyakorló nevelők munkájának segítségét tartja szem előtt. Elsősorban a pedagógusokhoz szólnak e szavai is: Vissza kell szorítani a szabadságtörekvésnek, eredetiségnek álcázott fegyelmezetlen, önző magatartás elfogadását, helyeslését. Legyen annyi erkölcsi bátorság, önértékelésen alapuló eltöklétség minden nevelőben, minden felnőttben, hogy sose helyeselje megalkuvó módon a helytelen viselkedést Senki ne tartson attól, hogy maradinak nevezik, mert csak a tisztességes viselkedés láttán tud őszintén örülni. Annyit bármikor, bárhol megtehet bárki, hogy komoly arccal nézi azt, ami hleytelen, s nem válik cinkossá még egy elnéző mosoly erejéig sem.

-Kozéki Béla: Moralitás, jellemfejlesztés
Tankönyvkiadó 1987 -olvasatlan

Kozéki Béla az e sorozatban megjelent korábbi könyvei (Önállóság, önfegyelem autonómia; A fegyelmezett személyiség kialakítása) gondolatmenetét folytatva most az erkölcsi szempontból is fejlett, értékes jellemű ember nevelésének elméleti és gyakorlati kérdéseit fejti ki. Könyve a jellegzetesen mai életkörülmények, szokások által meghatározott otthoni és iskolai helyzeteket boncol, és friss pszichológiai szakirodalomban bőséges ismertetésével segíti az olvasót a helyes konklúziókhoz. A szerző alapvető törekvése, hogy egészséges középút kialakításához járuljon hozzá a ráhagyó nevelés és a merev tekintélyelvűség hamis alternatívája helyett.
Elsősorban gyakorló pedagógusoknak és szülőknek ajánlott...

-Hermann Alice: Emberré nevelés
Tankönyvkiadó 1986 -olvasatlan

...a könyv 1946-ban jelent meg először A demokratikus megújulás érezteti hatását Hermann Alice rokonszenves hangvételén. A konzervatív tekintélyelvű neveléssel szemben hatásosan fejti ki a gyerekek feltétlen emberszámba vételének kívánalmát. S mert ennek gyakorlati megvalósítása nehezebb, mint elvi megfogalmazása. számtalan életszerű helyzet elemzésével igyekszik a nevelési módszerek tökéletesítésében segíteni.
Eredetileg előadás-sorozat szövegei voltak az írott formában Is igen közvetlen hangú fejezetek. Valamennyi szülő és pedagógus haszonnal forgathatja az 1975-ben elhunyt nagy tudású pszichológus művét.

-a 3 könyv együtt -4600 Ft

Személyes átvétel, posta, foxpost, packeta ...

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146373867

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn