Kántor Zs.: Anonymus diplomatatáskával -A közös kutya -Az oroszlán

2 200

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Szórakoztató irodalom

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

-Kántor Zsuzsa: Anonymus diplomatatáskával
Móra 1984 -olvasatlan

Figyelj, most történni fog valami! szól le unokájához Őrgrófné portréja a falról. Rozalinda Őrgrófhoz költözik egy időre. Őrgróf nem túl vidám. Rossz a közérzete. Rozalinda ezt hamar észreveszi. Egy nap berepül hozzájuk egy kis tarka papagáj. Nem akarják megtartani, ezért jó helyet keresnek neki. E helykeresés bonyodalmakkal jár, melynek során világossá válik, hogy a legkisebb élőlénnyel is sok a gond, ha azt akarjuk, hogy jó legyen a közérzete. Végül sikerül elhelyezik a madarat a lehető legjobb gazdánál. És sikerül ezzel összefüggésben Őrgrófot is kilendíteni a holtvágányról. Ki irányította így a dolgokat? Ők ketten? Vagy maga a papagáj? Vagy az Őrgrófné portréja a falon?

-Raggamby András: Kikszi
Móra 1964 -olvasatlan

A falábú öreg muzsikussal tízéves forma apátlan-anyátlan cirkuszi mutatványoslány járja a falut. Kéregetnek s közben játékukkal mulattatják a közönséget parasztembereket, utcagyerekeket. Egy jólelkű asszony, Tatárné megsajnálja a kislányt s három fia mellé egy nyárra befogadja.
Ennek a feledhetetlen nyárnak a történetét meséli el Raggamby András regénye.
A légtornászlány Kikszi szinte észrevétlenül lopja be magát a környék apraja-nagyja szívébe s amikor muzsikus gyámapja meghal, a faluban nemcsak támogatókra, barátokra lel, de Tatáréknál végleges otthonra is.

-Christa Grasmeyer: Hármunknak kevés a hely
Móra 1988 -olvasatlan

Ebben a könyvében az írónő még mélyebbre ás le a fiatalok magatartásának és pszichés reakcióinak világában. Azt írja le egy nyomozás izgalmával és egy klinikai látlelet pontosságával, hogyan üldözi el hazulról az örökbefogadott kislány a később ugyancsak örökbefogadás útján hozzájuk kerülő kisfiút. Hogyan félti megszerezett jogait, hogyan védi kialakult státusát, és végül hogyan bánja meg érzéketlen, elutasító ridegségét. A könyv szép és tanulságos.

-Christa Grasmeyer: Nem akarom, hogy megnősülj
Móra 1983 -olvasatlan

Nem akarom, hogy megnősülj! Ezt Eva, a regény főhőse gondolja és mondja, amikor tudomást szerez arról, hogy apja másodszori házasságra készül. Méghozzá micsoda házasságra! Annak a fiúnak az édesanyját szeretné feleségül venni, aki az ő osztálytársa, és akit ő nem kedvel. Mindketten szövetkeznek a házasság meghiúsítására, ámde eközben egymás iránti érzelmeik is megváltoznak. Érdekes, életszerű történet, sodró lendülettel, humorral és kitűnő lélektani érzékkel megírva. Az olvasó azonban nemcsak szórakozhat, hanem el is gondolkodhat a szerelem erejéről és szépségéről, egymás jogainak tiszteletben tartásáról és arról az egyszerű igazságról, hogy csak együtt és egymásért érdemes élni.

-Köves József_ A közös kutya
Ifjúsági 1987 -olvasatlan

Melyik gyerek nem vágyik kiskutyára? Bizonyára nincs is ilyen Ám a lakótelepi lakásban az ilyen álmok megvalósítása többnyire nehézségekbe ütközik...

-Bogáti Péter: Az oroszlán is macska
Móra 1985 -olvasatlan

Az oroszlán nem háziállat: ezt a tényt mindeddig senki sem vonta kétségbe. Idomítani ugyan sikerült, amennyiben hajlandó átugrani a tüzes karikán és szájába venni az idomár fejét. De valljuk be, ez utóbbi esetben is a közönséget főként az a lehetőség tartja izgalomban, hogy az oroszlán akkor csukja be fogsorát, amikor a fej még közötte van...

-a 6 könyv együtt -2200 Ft

Személyes átvétel, posta, foxpost, packeta ...

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 145391174

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn