Jedlovszky Pál: Unix lépésről-lépésre + UNIX felhasználói ismeretek

3 300

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
új

Típus:
Számítástechnika

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

-Jedlovszky Pál: Unix lépésről-lépésre
LSI Oktatóközpont 2001 -olvasatlan

-Bartók Nagy János -Laufer Judit: UNIX felhasználói ismeretek
Openinfo 1998

A könyv a UNIX operációs rendszer, és a hozzá hasonló rendszerek használatának alapjaival ismertet meg minket. Segítségével megtanulhatjuk a rendszer kezelését, alapvető parancsok és segédprogramok használatát, a UNIX-típusú rendszerek biztonsági felépítésének alapjait, valamin betekintést nyerhetünk a héjprogramozás alapjaiba is. A könyv érdekessége, hogy nem csupán a PC-alapú Linux rendszerekhez, hanem a nagygépes UNIX-változatokhoz is használható.
A könyv első fele megismertet minket a rendszer szerkezetével, hogy milyen felhasználók és jogosultságok vannak, hogy miként tudjuk használni és szervezni fájljainkat, valamint hogy milyen alapvető parancsokat kell ismernünk. Külön fejezet foglalkozik a BASH parancsértelmezővel, kitérve az átirányítások lehetőségére. A könyv egy későbbi részében foglalkozik még két további héjjal is, a Korn Shellel, valamint a C Shellel, és tárgyalja a héjprogramozást is. Kiemelve tárgyalja az ED, a SED és a VI programok használatát, és természetesen emellett még számtalan segédprogramot.
További adalék a könyv végén lévő feladatgyűjtemény; ezt a részt azon kedves Olvasóink lapozgatják majd haszonnal, akik e könyvet tankönyvnek kívánják használni.
A UNIX felhasználói ismeretekből már több évfolyam tanult, és bár nyelvezete még a pár évvel ezelőtti szóhasználatot tükrözi, ebben a kiadásban sem változtattuk meg a használt kifejezéseket. Bízunk benne, hogy ez több hasznot jelent majd az Olvasó számára, mint bosszúságot, és reméljük, hogy meg tudjuk szerettetni az Olvasóval ezt a gyönyörű világot.

-együtt -3300 Ft

Személyes átvétel, posta, foxpost, packeta ...

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 145738673

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn