F.Caplan: Az élet első tizenkét hónapja -Babát várunk -Újszülöttről

3 990

Ft

Kategória:

Eladó; Baba-mama; Egyéb 

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Leírás

-Frank Caplan: Az élet első tizenkét hónapja
A csecsemő fejlődése hónapról hónapra
Medicina 1986 -olvasatlan

A téma neves külföldi és hazai eredetű könyvei a kisgyermekes családok kézikönyvtárának bibliái lettek. Ami e kötet tartalmában új, az a csecsemő érzelmi, értelmi és mozgásfejlődésének pszichoszomatikus szemléletű tárgyalása. A szerző ezt közvetlen, baráti hangon, mély humánus meggyőződéssel teszi mindez előlegezett bizalmat szavaz neki már a bevezető sorok olvasása után. Korántsem állít fel merev kategóriákat, mintegy sablonokba szorítva a hónapról hónapra egészségesen fejlődő csecsemőt. A fejlődési táblázatok (mozgás, beszéd, értelem, magatartás fejlődése) mindegyikénél figyelmeztető hangsúllyal óv attól, hogy gyermekünket valamilyen lineáris fejlődés célgolyójaként szemléljük, s ha eltér a standardtől, keseregve szaladjunk orvostól pszichológusig, hogy mi lehet az ok. Az első tizenkét hónap szellemi, érzelmi és mozgásfejlődésének mércéi átlagosak, ettől eltérés minden irányba lehet, a lényeg, hogy egy önmagát ismerő és gyermekét megismerni akaró ezáltal a jelenségek helyes értékelésére is képes szülő vagy nagyszülő, rokon próbálkozásait segítse a kötet...
Elsősorban szülőknek, de csecsemőkkel foglalkozó gondozó-, védő- és gyermekápolónőknek is ajánlható.

-Bálint Ágnes- Gyulai Irén- Dr. Falk Judit- Dr. Rév Erika- Vörös Irén: Babát várunk
Minerva 1977 -olvasatlan

-Ádám Borbála: Újszülöttről új szülőknek
Medicina 1988 -olvasatlan

Amikor a szülőszoba csempefalai között élesen felhangzik az újszülött sírása, az anya első kérdése mindig ez: Mindene megvan? Egészséges? Ezt a diadalmas, elégedett boldogságot, amit az anya gyermeke születése után érez, hamarosan aggodalmas gondolatok zavarják meg. Miért ilyen a feje? Mik ezek a pöttyök az orrán? Mit kell csinálni egy ilyen sírós kis emberrel?
Elsősorban nekik, tapasztalatlan szülőknek, aggódó nagyszülőknek íródott a könyv. Ábrákkal és fényképekkel illusztrálva ad ismertetést a szülési előkészületekről, a szülésről, a gyermekágyas időszakról. Hangsúlyos fejezet szól a szoptatásról, a csecsemőápolásról és a táplálásról. Helyet kapott a koraszülés, a császármetszés kérdése is.
A könyv hasznos olvasmánya lehet a védőnőknek, és mindazok munkáját segítheti akik terhestanácsadással és csecsemő-tanácsadással foglalkoznak.

-együtt -3990 Ft

Személyes átvétel, posta, foxpost, packeta ...

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146795669

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn