Eősze László: Az opera útja - színház

2 200

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Művészet

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Zeneműkiadó 1960 -olvasatlan

Az opera ez az immár három és fél évszázad óta legnépszerűbb és napjainkban is legkedveltebb zenei műfaj a 16-17. század fordulóján Firenzében született s azóta is világszerte virágzik. A tudomány több mint harmincezer operát tart számon, így joggal mondhatjuk, hogy ennek a zenei műfajnak eddig megtett útja és sokszínűen gazdag eredménye híven tükrözi mind az egyes népek alkotó hozzájárulását a hangok művészetéhez, mind pedig az európai társadalmak fejlődését.
Eősze Lászlónak a külföldön is értékelt Kodály-monográfia szerzőjének könyve az első magyar mű, amely rövid, áttekinthető és élvezetesen olvasmányos módon foglalja össze az opera negyedfél évszázados történetét: miként terjedt el és ágazott szerte Itáliából az új énekes-hangszeres műfaj, s hogyan lett Németországban szimfonikus, Franciaországban táncos, Oroszországban kórus-jellegűvé; miképpen lépett át a haladás földrajzi és nyelvi határokon, majd ismét: miként vált más korokban mindenütt a nemzeti kultúrák szerves alkotó elemévé A zárófejezetben a szerző az opera és a társadalmi fejlődés szerves összefüggéseiről nyújt világos képet.
Minden zenebarát érdeklődésére számíthat a könyv tudományos értékű függeléke is, amely a névmutatón és a zenei műszavak jegyzékén kívül az ismertetett mintegy 300 opera fontosabb adatait és az opera műfaji történetéről megjelent könyvek nemzetközi bibliográfiáját közli.

Személyes átvétel, posta, foxpost, packeta ...

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146180682

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn