Parodontológia - Gera István (szerk.) Nagyon ritka!

14 990

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Típus:
Főiskolai/egyetemi

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Eladó Parodontológia - Gera István (szerk.) c. ritka tankönyv, a képeken látható, szép állapotban!

Személyes átvétel Kapuváron, vagy szükség esetén postázom a megbeszélt módon (Posta / Foxpost / Emag Easybox / Packeta)
Foxposttal kedvezményesen 1200Ft-ért tudom küldeni!

Vannak még eladó könyveim, filmjeim, konzol és PC játékaim! Folyamatosan töltöm fel őket.
Könyvek:
Játékok:
Filmek:

Leírás:

1. kiadás: A könyv szerkesztője, Gera István professzor a Semmelweis Egyetem Parodontológiai Klinikájának igazgató egyetemi tanára. Fő kutatási területe a parodontológia. E tárgykörben négy egyetemi jegyzetnek és nyolc tankönyvnek, illetve szakkönyvnek szerzője vagy társszerzője. Több angol nyelvű szakkönyv magyarra fordítása fűződik nevéhez.

A parodontológia az elmúlt két évtizedben hatalmas fejlődésen ment keresztül. Ma lényegesen többet tudunk a betegség kóroktanáról és jobban megértjük patomechanizmusát mint akkor, amikor az előző tankönyvünk, több mint egy évtizeddel korábban íródott. Olyan új távlatok nyíltak meg a parodontalis tapadásveszteség gyógyításában, amelyre egy évtizeddel korábban még gondolni sem lehetett. Hazai klinikai tapasztalataink szerint azonban fogágybetegségben szenvedő beteg sokszor csak akkor kerül szakemberhez, amikor már minden foga erősen mozgatható és alig menthető. Fogorvosaink még ma is elsősorban cariescentrikusak, és csak kevesen törődnek a szájhigiéné helyreállításával, a supra- és subgingivalis fogkövek eltávolításával. Pedig hatásos, oki terápiát csak a dentalis plakkfelhalmozódás megakadályozásával folytathatunk. Ha ezt nem tesszük meg, minden ténykedésünk felesleges vagy csak a tüneteket enyhíti.

Eddig hazánkban két parodontológiai tankönyv jelent meg, az első 1981-ben, a második pedig 1994-ben. A korábbi tankönyvek csupán a fogorvostan-hallgatók elméleti oktatását szolgálták. Jelenlegi tankönyvünk célja ennél sokkal tágabb. Természetesen alapvetően ez a tankönyv is az egyetemi hallgatóknak íródott, azonban célja a szakorvosképzés és a továbbképzés szolgálata is. Ez a könyv terjedelmét és részletességét tekintve inkább közelebb áll egy kézikönyvhöz, mintsem egy kivonatos egyetemi tankönyvhöz. A könyv jelentős képanyagot vonultat fel az esetek és kezelési technikák illusztrálásra. Olyan, a klasszikus parodontológia számára merőben új területekkel is foglalkozik, mint az implantológia vagy a bioanyagok alkalmazása.

A könyv két nagy részre oszlik. Az első rész a parodontológia elméleti alapjaival, a betegség etiopatogenezisével foglalkozik. A második rész pedig a fogágybetegség klinikumát, a betegség kezelésének elveit és technikáját tárgyalja szigorúan az evidence based dentistry alapjain állva. A szerzők felhasználták saját kutatási eredményeiket, de alapvetően a hatalmas nemzetközi kutatási publikációra támaszkodtak, amely a parodontológia terén olyan bőséges, hogy ma már egy ember képtelen áttekinteni a parodontológia egészét.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146071851

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn