Michael J. Pilling, Paul W Seakins - Reakciókinetika (Nagyon ritka!)

19 990

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Típus:
Főiskolai/egyetemi

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Eladó Michael J. Pilling, Paul W Seakins - Reakciókinetika c. ritka könyv, a képeken látható állapotban. Meg van törve, a lapok részben leváltak a gerincről!

Személyes átvétel Kapuváron, vagy szükség esetén postázom a megbeszélt módon (Posta / Foxpost / Emag Easybox / Packeta)
Foxposttal kedvezményesen 1200Ft-ért tudom küldeni!

Vannak még eladó könyveim, filmjeim, konzol és PC játékaim! Folyamatosan töltöm fel őket.
Könyvek:
Játékok:
Filmek:

Leírás:

A reakciókinetika a kémiai reakciók sebességével, a reakciók elemi, molekuláris történéseivel és az összetett reakciók mechanizmusával foglalkozik. Ez a könyv bevezet a kémiai kinetika alapfogalmaiba, majd részletesen tárgyalja a reakciókinetikában használt kísérleti módszereket. A hagyományos kísérleti eljárások mellett megismertet a nagyon gyors reakciók tanulmányozására is alkalmas korszerű, elsősorban lézeres módszerekkel. Bemutatja a bimolekulás reakciók sebességének elméleti számítását az ütközési elmélettel és az átmenetiállapot-elmélettel. Tárgyalja az elméleti és gyakorlati szempontból is fontos unimolekulás reakciókat. Az elemi reakciókról a reakciódinamika nyújtja a legrészletesebb ismereteket, így a könyvben megtalálhatók a reakciódinamika kísérleti és elméleti módszerei is. A gázfázisú reakciók alapos tárgyalása mellett a folyadékfázisban és a fázishatárokon lejátszódó reakcióknál használható kísérleti módszereket és elméleti meggondolásokat is ismertetik.

A könyv második fele az összetett reakciókkal és a reakciókinetika alkalmazásaival foglalkozik. Leírja a fotokémiai füstköd, az ózonréteg pusztulása, az enzimreakciók, a szénhidrogének pirolízise, a gyökös polimerizáció, a lángok és robbanások, valamint a lézerek működésének kinetikai alapjait. Bemutatja, hogy a negatív visszacsatolás hasonló oszcilláló viselkedésre vezet olyan különböző kémiai rendszerekben, mint a szén-monoxid oxidációja platinafelületen, a hideglángok vagy az oldatfázisban lejátszódó Belouszov-Zsabotyinszkij-reakció.

A tankönyv minden témakör esetén tisztázza az alapfogalmakat, leírja az alapvető ismereteket, és felsorolja azokat az összefoglaló könyveket, amelyek alapján az olvasó elmélyülhet a témakörben. Minden fejezet tartalmaz rövid olvasmányokat is, amelyek egy-egy témáról érdekes részleteket közölnek. A fejezetvégi feladatok gondolkodásra sarkallnak; számos közülük néhány éve még nyitott kutatási probléma volt.

Ez a könyv a modern reakciókinetika alapvető tankönyve. Minden témakörhöz több cikket ajánl további olvasásra, amelyeknek többsége a könyv megírása előtt mindössze néhány éve jelent meg. Aki e könyv mellett az ajánlott cikkeket is elolvassa, szinte észrevétlenül jut el a reakciókinetika alapjaitól a legújabb kinetikai szakirodalom átfogó ismeretéig.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146451532

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn