Magyarországi Egyesült Államok? c. könyv

500

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Típus:
Napjaink, bulvár, politika

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Eladó a képen látható, Magyarországi Egyesült Államok? c. könyv.

Rövid ismertető:
Ez a könyv Magyarországról szól. A könyv szerzői egy világméretű civilizációs folyamat szempontjából tekintenek Magyarországra. Nyolc szerző nyolc tanulmányban - akár leírja a globalizáció szót, akár nem - úgy mérlegeli az elmúlt század eseményeit, különösen az utolsó évtized történéseit, és a ma érvényesülő kormánypolitikát, hogy közben arra kíváncsi: a globális civilizációs áramlat milyen Magyarországot ért el, és helyileg miként reagálunk e folyamat hatásaira? Nem mondunk végső ítéleteket se Magyarországról, se a világról. Nem mondjuk, hogy meghalt az állam, él-jen a globalizáció! Többünk véleménye azonban az, hogy a nemzetállami gondolat formálta állampolitika a múlté, s hogy az országot nem megmenteni kell a globalizációtól, hanem meg kell tanulni hajózni az új vizeken. A ma államai legalább annyira részesei és alkotói ennek a világfolyamatnak, mint az állam szerepét és jelentőségét egyébként zsugorító külső és belső mozgások. A könyvbe foglalt írások szerzői jobbára a levélformát választották. Úgy éreztük, akkora feladatra vállalkoztunk, hogy ehhez elengedhetetlen némi oldottság, játékosság. Feladatunkat, Magyarország és a globális civilizáció megértését - ellentétben magunkkal - nagyon komolyan vettük. Mivel azonban körülöttünk és bennünk sok minden változik, gyakran nehezen találtunk szavakat ennek kifejezésére. De kerestük ezeket a szavakat, s a keresés izgalma kritikus olvasóinkat talán hozzásegíti ahhoz, hogy maguk jobbakat találjanak. Ez magyarázza és menti - ha menti - kötetünk kissé furcsa címét is.

Nem olvasott, puhatáblás, 377 oldal, 2001. évi kiadás.

Személyesen átvehető Sopronban, Szombathelyen, Zamárdiban vagy kéthetente vasárnap délután a Budapest-Kelenföld pályaudvaron.
Kérésre előre utalást követően postázom vagy csomagautomatába (Foxpost, MPL, Packeta) helyezem, de az ár a postaköltséget nem tartalmazza.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146279814

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn