Gárdonyi Géza: Isten rabjai című könyv

500

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Próza

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Eladó a képen látható, Gárdonyi Géza: Isten rabjai című könyv.

Rövid ismertető:

Gárdonyi Géza 1908-ban megjelent Isten rabjai című regénye történelmi-eszmei regény. Jobbára csak az első jellemzőjét szokták emlegetni, s ebben a tekintetben sok igazsága van Kosztolányi Dezsőnek, amikor bírálja a könyvet. Azonban a modern ember érzékenységével rendelkező író abban az időben nehéz családi megpróbáltatáson ment át, s ez a gyermekvilágot annyira szerető ember eszmei védelembe menekült. Mint egy szerzetes, egri magányában, fák lombjai közt rovogatta sorait a parasztgyerek Jancsiról, aki pénz és egyéb szenvedélyek helyett Isten rabságát választotta, és angyali érzelmekkel átfűtve misztikus rajongásba kezdett. Aki megveti, lenézi ezt az érzést, nem érti meg soha a szentek nagy pillanatait. Gárdonyi eszmeiségében élte meg a 13. századot, és a szoros értelemben vett realizmus utcája helyett az Arany Legenda belső folyosóin bolyongott. Aki pedig nem érti, mit jelent Isten rabjának lenni, tudja, ez az egyetlen lehetséges szabadság, s nem biztos, hogy kolostorba kell vonulnia érte. Századunk lelkiségi szemlélete, a hit titokzatos világának ismeretében azt is vállalja, hogy a rohanásban keresse meg az ember ezt a belső szabadságot.

Puhatáblás, 382 oldal terjedelmű.

Személyesen átvehető Sopronban, Szombathelyen, Zamárdiban vagy kéthetente vasárnap délután a Budapest-Kelenföld pályaudvaron.
Kérésre előre utalást követően postázom vagy csomagautomatába (Foxpost, MPL, Packeta) helyezem, de az ár a postaköltséget nem tartalmazza.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146304984

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn