Dippold Pál: A falu, ahol élek

Ingyen elvihető

Feladás dátuma:

máj 5., 14:35

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Életrajzok

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Az író, újságíró Dippold Pál Székesfehérváron született 1954-ben. Végzettségét tekintve magyar-történelem szakos tanár, de dolgozott cipőgyári segédmunkásként, figuránsként, volt portás, mentőápoló és üzemvezető a budaörsi Szabadság moziban. Ha Székesfehérvár környékén jár vele az ember, mindig megmutatja azt a vasúti átjárót, ahol a síneken való zökkenés következtében megszült egy állapotos asszony a mentőkocsiban. A gyermeket Dippold mentőápoló segítette világra.
Az író egyébként dolgozott a Hitel szerkesztőségében, majd az Élet és Irodalom főszerkesztő-helyettese, később az Új Magyarország vezető szerkesztője, a Demokrata munkatársa, aztán az Új Magyarország főszerkesztő-helyettese lett. Pillanatnyilag a Lyukasóra című irodalmi lapot szerkeszti.
Dippold néha a Schwarzenegger Pál nevet is használja. A széles körben elterjedt legenda szerint az író, aki legalább olyan magas, mint az osztrák származású body builldinges filmsztár, csak tizedannyi izom van rajta, levelet írt a csillagnak. Kérte, hogy a csaknem azonos testalkat, valamint a szinte teljesen megegyező harcias habitus miatt használhassa a nevét.
Az író fontosabb művei: Schwarzenegger el volt utazva (regény, 1993.); És majd ez történt velünk. [Rendszerváltoztató szóhalom 1981-1995] (1997); A Lónyayért (dokumentum-összeállítás szerkesztése). 1999-ben József Attila-díjat kapott. Néha úgy írja alá barátainak szánt leveleit, hogy Dippold Pál, zsámbéki asztalos". Nincs ebben semmi meglepő, az író, ha csak teheti, valóban különböző polcok és szekrények összeállításával bajlódik.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147557077

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn