Rainer M. János: Nagy Imre Politikai életrajz első kötet (1896-1953)

1 500

Ft

Feladás dátuma:

ápr 5., 14:36

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Típus:
Történelmi

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Magyar történelemhez kapcsolódó könyv:
Rainer M. János: Nagy Imre Politikai életrajz első kötet (1896-1953) könyv eladó!

Ez egy EX-könyvtári könyv! Leselejtezték Hódmezővásárhelyen, én megvettem.
Így a könyvtár pecsétje előfordul pár oldalon, illetve a könyv jelzetszáma borítón, lapokon (tollal, ceruzával) bele van írva stb.....
Enyhén kopott borító, utolsó 15 olalon kis szamárfül lapok tetején!
Igazából nagy baja nincsen, látszik, hogy nem sokat forgatták a könyvet....

"Nagy Imre elsősorban az 1956-os forradalom miniszterelnökeként és az októberi-novemberi döntéseihez kivégzéséig hű politikusként maradt meg a nemzeti emlékezetben. Ezt a képet 1989. június 16-i újratemetése, a magyar demokratikus átalakulás szimbolikus eseménye csak elmélyítette. Előzményként ehhez járul az 1953-ban a legkeményebb sztálinista időszakot követő enyhülés, az új szakasz kormányfőjének, a reformer Nagy Imrének emlékezete. Ez a könyv arról az útról szól, amelyet Nagy Imre 1953-ig tett meg. Az ismeretlen Nagy Imréről, aki még nem játszott történelemformáló szerepet, inkább őt formálta, alakította mindaz, ami a 20. század első felének viharos történelméből megélt. A kaposvári ifjúról, az első világháború katonájáról, a szibériai hadifogolyból lett vörösgárdistáról, aki a bolsevik forradalom sodrában szerzett életre szóló elkötelezettséget. Végigkíséri útját radikális szociáldemokrataként és az illegális kommunista mozgalom többször bírált elhajlójaként Magyarországon, majd politikai emigráns agrárszakíróként másfél évtizeden keresztül a Szovjetunióban. Nagy Imre 1944 végén mint az új magyar demokratikus kormány földművelésügyi minisztere, annak kommunista tagja tért haza. Irányításával hajtották végre az 1945. évi földreformot, ő lett az MKP elsőszámú parasztpolitikusa. A negyvenes évek végére a második vonalba került, miután kései útkeresőként vitába szállt a magyar gazdaság, különösen a mezőgazdaság gyors átállításával a sztálini modellre. Egyéves belső száműzetés után fokozatosan tért vissza a politikai vezetésbe 1950-től. Sztálin halála után a változtatásokon és kiigazításokon gondolkodó új szovjet vezetés őt jelölte a magyar kormány élére. Ki volt ez az ember, aki tulajdonképpen 1953. július 4-i emlékezetes parlamenti programbeszédével lépett be a magyar történelembe? Milyen tapasztalatok formálták, mennyiben hasonlított és miben különbözött a korabeli kommunista vezetőktől? És mennyire vetítette előre 1955-ös, 1956-os önmagát? Többek között erre keres választ Nagy Imre politikai életrajzának első kötete."

Szegeden vehetőek át személyesen a könyvek, ismerős, barát is átveheti. Amúgy meg a szállítás minden módja megoldható (Foxpost, Magyar posta, futár, vagy amit kíván).

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146852644

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn