Molnár Gézáné : A múlt illatai - új könyv, akár ajándéknak

8 000

Ft

Feladás dátuma:

ápr 17., 15:29

Tulajdonságok

Állapot:
új

Típus:
Történelmi

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Molnár Gézáné : A múlt illatai

Új könyv, úgy értem nem olvasott, nem lapozott, bolti állapotú.

Ajándéknak is ideális. :-)

Képzeljenek maguk elé egy finom hölgyet, aki a Gellért-hegy utcai zárdában és az angolkisasszonyoknál tanult, majd tanítónői diplomát szerzett, és harminchét esztendőn át első-másodikos nebulókat vezetett be a tanulás szépségeibe. Arcán mosoly, ősz haja gloknikban, sötétkék ruhájához fehér csipkegallért visel. Jobb kezében egy apró, bal kezében óriás parfümösüveg. Ő a szerző, Molnár Gézáné, aki elmondása szerint már gyermekkorától érdeklődéssel fordult az illatszerek és az illatszeres üvegek felé. Több évtizedes kutatómunkáját most könyvbe foglalta. Mint írja, A múlt illatai "nem szakkönyv, nem tudományos mű, hanem az illatok szeretete által létrehozott olvasmányos, ismeretterjesztő könyv".

Kamaszlányként ellenállhatatlanul vonzották a drogériák. Szinte megigézték az illatos selyemszappanok és a bőrt bársonyosító növénykenőcsök. Szerette a púdereket és a rúzsokat is, de igazán a kölnik és a parfümök ejtették rabul. Szívéig hatolt a nárcisz illata, elbűvölte az érzéki pacsuli, megbabonázta a misztikus ibolya. Később a piperedobozkák, krémestégelyek és toalettládikák kerítették hatalmukba. Szenvedélyes gyűjtője lett a szépen metszett parfümösüvegeknek, a kölnivizes fioláknak, a könnyen illó eszenciákat őrző flakonoknak, az illatszer-plakátoknak, hirdetéseknek, irodalomnak. S egyben tisztelője az illatszerészeknek, a parfümőröknek, a drogistáknak és a kereskedőknek.

Molnár Gézáné gyűjteményét lapozgatva bepillanthatunk a boldog békeidők parfümériáinak hirdetéseibe; megtudhatjuk, melyik illatot kedvelte Jászai Mari és Blaha Lujza; mit ajánlott Gara, Müller és Brázay. A gazdag színes illusztráció pedig feltárja előttünk a XX: század első felének reklámgrafikáját.
Ne lepődjenek meg, ha mindezeket olvasva egyszer csak úgy érzik: elérkeztek az illatok földjére. Arra a földre, ami az illatok nagy kutatója, Fleury szerint "egy távoli, kéklő országhoz hasonló, amelybe mi, földi halandók, csak áhítattal léphetünk be". S ahol egyszerre szívhatjuk magunkba a firenzei írisz, a mexikói vanília és a marokkói cédrus illatát

Szívesen postázom is, előre utalást követően. Utánvéttel semmit nem küldök, köszönöm szépen a megértést!

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147138856

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn