Júdáspénz (kerti holdviola, pénzvirág) mag és szárított bokor

500

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Típus:
lombhullató díszfa, cserje

Leírás

Jelenleg van 1 db szárított növény is, kb 60-70 cm magas, kb 1, 5 m átmérő ára megegyezés szerint. Ősztől tavaszig érdemes elvetni a magot. Kétéves növény, a magját elszórja és többször nem szükséges vetni.
10 db mag 500 Ft

A kerti holdviola (Lunaria annua) a keresztesvirágúak (Brassicales) rendjébe, ezen belül a káposztafélék (Brassicaceae) családjába tartozó faj. Bár specifikus neve azt sugallná, hogy egyéves, valójában kétéves növény. A Balkánon és Délnyugat-Ázsiában őshonos, de sokfelé ültetik kerti dísznövényként; elvadult példányai elterjedtek Európa, Ázsia és Észak-Amerika egyes részein. Szántókon, parlagokon, folyóparton, útszélen található meg.

Egyéb nevei: júdáspénz, Júdás pénze, lapickásfű, júdástallér, pénzvirág, péterfillér, ezüstlevél.Pénzecskének is nevezik.

Kétéves növény, a második évben növeszt csak virágokat hozó magszárat, mely 50100 cm magasra nő meg. Szív alakú, sötétzöld levelei szórt állásúak, durván fűrészesek. Április-június között jelennek meg fürtökben nyíló, 4 szirmú, 2, 53 cm átmérőjű, bíborpiros vagy fehér virágai. Termése kerekded, lapos, a növényen télen is megtalálható becőtermés, melynek ezüstszínű válaszfala a magvak kihullása után is megmarad.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146696882

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn