William Faulkner - Eredj, Mózes (Európa, 1986, 332 o., 19x11cm)

999

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Leírás

William Faulkner - Eredj, Mózes (Európa, 1986, 332 o., 19x11cm)

Az Eredj, Mózes egyrészt kisregények és elbeszélések füzére. Egyik-másik darabja megjelent már magyarul. Másrészt azonban központi témák, azonos vagy rokon szereplők köré szerveződő regény is ez a könyv regény az író mitikus déli megyéjéről, az ültetvényesek és rabszolgák Yoknapatawphájáról. Faulkner többféle szemszögből vizsgálja, láttatja benne, hol megrázóan tragikus, hol fergetegesen mulatságos formában, de mindig lenyűgöző művészi erővel, az amerikai Dél évszázadon keresztül változó világát, a fekete és a fehér ember, az ember és a föld, a természet kapcsolatát. A Volt egyszer emberséges, vén bohóc-birtokosai, a Tűz és tűzhely gyilkos konfliktusai, kincskereső mániákusai, az Egy fekete Pantalone tragikus négersorsa, a Régiek természetszeretete, bölcsessége, az Ősz-ben megismétlődő vérfertőzés-motívum, az Eredj, Mózes-ben megismétlődő négersors, és nem utolsó-, hanem elsősorban A medve több mint száz esztendőt átfogó, bonyolult mintázatú, de a befejezett műalkotás élményét nyújtó kiseposza mind része, mozaikdarabja annak a nagy képnek, amely Faulkner többi művében is folyamatosan készül, kerekedik.
Úgy érzem, hogy Faulkner a legjobbat a hosszú novellákban nyújtja az Eredj, Mózes írásaiban és a Yoknapatawpha-saga egészében. Amikor Faulkner önmaga legjavát adja, energikus, élettől duzzadó és erőteljes; e tekintetben korának egyetlen amerikai írója sem ér a nyomába írja róla szigorú kritikusa-kortársa, Malcolm Cowley.

A hirdetés a címben és a leírásban szereplő termékről szól.

Személyesen a XI. kerületben tudom átadni, de előre utalás után szívesen postázom is.

Utánvéttel kérem a háztól házig szolgáltatást megrendelni.

A háztól házig szolgáltatás és az utánvétes Foxpost küldés részletei a Jófogás oldalán találhatók meg. Hirdetéseimnél (ahol a termék mérete ezt megengedi) található egy gomb, amivel a szolgáltatás megrendelhető.

Általában hétköznap délután/este tudok válaszolni az üzenetekre.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146781987

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn