WET & STOP 3 Hordozható vizelet stop készülék - Cseppcsengő

company_logo

29 213

Ft

Kategória:

Eladó; Baba-mama; Egyéb 

Feladás dátuma:

ápr 7., 12:13
Üzleti
Bolt

Leírás

ÉJSZAKAI ÁGYBAVIZELÉS - ENURESIS NOCTURNA
Miért pisil be a gyermek?
Csecsemőkorban a bepisilés teljesen normális dolog. Nem úgy születünk, hogy minden dolgot tudunk, hanem az élet előrehaladásával megtanuljuk például a járást, a beszédet, s ugyanúgy a vizelet tartását és ürítését. Általában 2-3 éves életkor között a legtöbb gyermek megtanulja, hogy éjjel ne vizeljen és nappal is a bilibe, WC-be ürítse vizeletét. Minden egyén, így a gyermek is különböző. Nem egy időben tanulnak meg dolgokat. Van, aki hamarabb, van, aki később. Így 3-5 éves életkor között még nagyon sok gyermek - minden negyedik, ötödik - nem képes tartani a vizeletét. Tekintettel, hogy ezen időszak alatt minden kezelés nélkül évente minden hatodik bepisilő gyermek szárazzá válik - tehát jelentősen csökken az ágyba vizelők száma - nem tekintjük betegségnek. Ezzel szemben, ha az ötéves életkort betöltötték és még heti kettőnél több a nedves éjszakájuk száma, akkor már betegségnek kell tekinteni és vizsgálni, kezelni kell.
Több formája ismert. Elsődleges a bepisilés, ha születésétől fogva alvás közben ágyba vizel a gyermek. Másodlagos, ha legalább hat hónapi száraz éjszaka után jelentkezik az ágybavizelés. Egytünetű a bepisilés, ha az éjszakai ágybavizelésen kívül egyéb panasza, tünete nincs a betegnek. Többtünetű, ha egyéb tünet is társul az éjszakai bevizeléshez, mint nappali gyakori vizelés, sürgető, parancsoló vizelési késztetés, nappali vizeletcsepegés, recidiváló húgyúti fertőzések, nehézvizelés, tapintható húgyhólyag stb.
Az elsődleges egytünetű ágybavizelés a leggyakoribb bevizelési forma gyermekkorban. Ezek a gyermekek mélyebben alszanak, és nagyobb mennyiségű vizeletet választanak ki éjszaka, mint az egészségesek. A vizelet mennyiségét szabályozó hormon (ADH, antidiuretikus hormon) napszaki ingadozása eltér az éjszakai ágyba vizelőknél. Szemben az egészségesekkel, az éjszakai normális ADH kiválasztás kisebb az ágyba vizelőknél, s ennek hatására híg, nagymennyiségű vizeletet választ ki a beteg, s ez meghaladja a normális hólyagkapacitását. Ugyanakkor az alacsonyabb ADH szint mellett mélyebben alszanak, nehezebben ébrednek a gyerekek. Az egyszerű folyadékforgalom mérés, a reggeli első vizelet nagyobb mennyisége és alacsony fajsúlya, mely rendszerint 1001-1005 közötti, de mindenképpen 1020 alatti, könnyen kimutatható bármely háziorvosi rendelőben is. Ha a fizikális vizsgálat és a vizelet laboratóriumi vizsgálata is negatív, akkor indítható a kezelés. Az ADH adásával gyorsan eredményt lehet elérni, s ezután 3-6 hónapig adjuk azt a minimális adagot, amellyel még száraz marad a gyermek.
A többtünetű elsődleges ágybavizelés esetén a leggyakoribb kiváltó ok az úgynevezett instabil hólyagműködés, mely lehet húgyúti fertőzés maradványa. Gyógyszeres kezeléssel jó eredményt lehet elérni.
Az ágybavizelés harmadik csoportjában semmilyen kiváltó okot sem lehet kimutatni. Ezen esetekben a kondicionáló tréningek javasoltak. A legeredményesebb a bevizelésre megszólaló csengő, - Pisi Stop - készülék. Az éjszakai bevizelés előtt valamit érez a gyermek álmában, de ezt nem azonosítja, mint vizelési ingert. A vizelet első cseppjei zárják az áramkört és megszólaltatják a gyermek vállán elhelyezett berregőt, mely felébreszti őt. A kondicionálás hatására a gyermek észleli az érzést és elnyomja, és reggelig alszik, bepisilés nélkül, vagy fölébred, s a WC-be vizel. Amennyiben mindezen kezelések nem hoznak eredményt többféle, korábban alkalmazott gyógyszerek is adhatók, illetve pszichoterápia is lehetséges. Felnőttkorra csak 1%-uknak marad meg az ágybavizelése.
A másodlagos bepisilés eseteiben a tünet jelentkezésének körülményei már körvonalazzák a lehetséges ki

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 140536722

Kapcsolatfelvétel


Bolt (Üzleti)

Utoljára aktív: 1 órája

Irány a bolt

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn