Vicki Baum: Az utolsó tánc

900

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Próza

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Vicki Baum: Az utolsó tánc
(Athenaeum)

Anya zongorázik, s a szobát lassan ellepi a késő délután homálya. Kívülről, a térről, köd üli meg az ablaktáblát. A zongora mögött, a szoba sötét és titokzatos zugában ül a gyermek: Ina. Hallja a hangokat és látja, ahogy a billentyűkről leperegnek a szoba sötétjébe, mint lágy, halványzöld szalagok, egymásba fonódva, selymesen felcsillanva, mintha itt-ott kibuggyanó kacajok lennének. Zsong a zongora, Ina odatartja az arcát a fájához: a hangszer él.
A szögletből, a zongora mögül előtör a sötétség, úrrá lesz a szobán, óriásira nő és az ötéves Ina egészen összekuporodik. Az árnyék először a csúf barna tapétát nyeli el, melynek fekete foltjai néha úgy ijesztgették a gyermeket; aztán a pohárszéket az ódon ezüstkészlettel; aztán a varrógépet; s már nem is marad más, csak az ablakok világos négyszögei és a billentyűkről lepergő hangok.
A szoba határtalanul megnő. Erdő kerekedik benne, melyet magános út szel át. Egy kis leány áll ott - talán maga Ina? - intésére a holdas tisztáson Hüvelyk Matyi táncra perdül a tündérekkel. Az égen oly alacsonyan csüng egy csillag, hogy meg lehet fogni kézzel. Ina lassan kijön a szoba sarkából, kicsalják a hangok. Lábujjhegyre áll, felnyúl a karjával, az alacsony égről leszedi a csillagot és lassan forogni kezd. Maga előtt tartja a csillagot, mely hol fölvillan a zenétől, hol egészen kialszik...

1 db könyv: 900 Ft
Személyes átvétel
(Tekintse meg a többi hirdetésemet is!)

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 145999163

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn