Véges István: Angol társalgási zsebkönyv/Tanuljunk nyelveket! sorozat

450

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
új

Típus:
Egyéb

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Angol

Leírás

Véges István: Angol társalgási zsebkönyv
Tankönyvkiadó, Budapest, 1990
Tanuljunk nyelveket! sorozat
Tizenegyedik kiadás
264 oldal, puha papírkötésben, ajándékozható példány.
Méret: 16,5 x 11,5 x 1,6 cm
Súly: 176 g
ISBN: 963182747X

Ez a könyvecske - akárcsak a Tankönyvkiadó társalgási sorozatának egyéb kiadványai - elsősorban a nyelvországba utazó magyar turisták és másodsorban a hazai környezetben idegen nyelvet tanulók elemi társalgási igényeit van hivatva kielégíteni a leggyakoribb beszédhelyzetekben használatos típusmondatok és egyéb nyelvi információk nyújtásával. Ezért ez a kiadvány már csak a cél azonossága miatt sem lehet teljesen független közvetlen elődjétől, az 1957-ben megjelent úttörő jelentőségű András-Murvai: Angol társalgási zsebkönyv-től. Egy új angol társalgási könyvnek kiadását jórészt csak olyan különbségek indokolhatják, amelyek elsősorban egy szerkezeti módosításból adódnak. A régi könyv nyelvi részének elhagyása lehetővé tette változatlan terjedelem mellett újabb témák beiktatását, a régiek némi bővítését és esetleges korszerűsítését, ahol ez időközben szükségessé vált. Ezenkívül kísérletet tettünk a kezdők igényeinek nagyobb mértékű kielégítésére is. Ezt részint a kulcsszavak és kifejezések nyomdatechnikai kiemelésével, részint a fonetikus átírás egyszerűsítésével véltük elérni. Az előbbiben az a megfontolás vezetett, hogy egy adott beszédhelyzetben az éppen szükséges tematikus szavak és kifejezések gyors megtalálása előnyt jelenthet a kezdők számára. Az utóbbiról részletesebben kell szólnunk.
A szerző kedves kötelességének tartja, hogy ez úton is köszönetet mondjon mindazért az inspirációért, melyet András László és Murvai Márta említett könyvéből és ugyanennek a szerzőpárosnak a How to Say It in Hungarian c. művéből merített, valamint azért a segítségért, melyet a társalgási zsebkönyvsorozat egyéb kiadványai, így főként dr. Móritz György Olasz társalgás c. könyvének sok tematikus és szerkezeti újítása nyújtott neki.

Átvehető személyesen Budapest Belvárosában, előzetes időpont egyeztetéssel.
Vidékre postán - a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően - ajánlott levélben, vagy MPL, Foxpost csomagautomatán keresztül, előreutalás után.

Köszönöm, ha megtekinted a többi feltöltött termékemet is.

angol nyelvű, magyar nyelvű, nyelvkönyv, nyelvtanulás, társalgás

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 145628117

Kapcsolatfelvétel


Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn