Válaszd a szeretetet! könyv eladó vallás kereszténység Roger testvér

600

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Vallás

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Eladásra kínálom az alábbi könyvet:
Válaszd a szeretetet!
A talézi Roger testvér 1915-2005
puhatáblás
újszerú
Új Ember
149 oldal

"A kilencvenéves korában, 2005-ben meggyilkolt Roger testvér számára a keresztények egységének keresése nem elmélkedési téma volt, hanem nyilvánvaló tény. Számára a legfontosabb az evangélium megélése és a többi embernek való továbbadása volt. És az evangéliumot csak közösségben lehet megélni. Nincs értelme külön utakon járni.

Már nagyon fiatalon érezte, hogy a közösségi élet a kiengesztelódés jele lehet, egy olyan életé, amely jellé válik. Ezért gondolta úgy, hogy összegyújti azokat a férfiakat, akik elsósorban a kiengesztelódést keresik: ez a taizéi közösség elsódleges hivatása, létrehozni a közösség példázatát, a kiengesztelódés kicsiny látható jelét. Minden más ennek gyümölcse lett életükben: így például a szenvedók, az üldözöttek és a legszegényebbek sorsában való osztozásuk a világ számos országában, vagy az imádságra és csöndre vágyó fiatalok tízezreit vonzó nemzetközi ifjúsági találkozók szervezése is.

A Szentlélek által Isten minden emberben jelen van. Roger testvér a szívében hordozott minden embert, minden népet, különösen a fiatalokat és a gyermekeket. A közösség iránti szenvedélyes szeretet hatotta át. Gyakran ismételgette e szavakat: Krisztus nem azért jött a földre, hogy új vallást alapítson, hanem azért, hogy minden ember számára elhozza az Istennel való közösséget.

Egyik legfontosabb törekvése az volt, hogy ezt elérhetóvé tegye a fiatalok számára, felszámolva az útjukban álló akadályokat. Tudta: az egyik legnagyobb gát az az istenkép, amely Istent szigorú bírónak mutatja be. Egyre tisztábbá vált számára az a gondolat, amelyért mindent megtett, hogy életével közvetítse: Isten csak szeretni tud.

E kötet Roger testvér írásai, vallomásai, a kortársak emlékezései tükrében, számos kép segítségével idézi fel a XX. század egyik legnagyobb hatású Krisztus-követójének személyét és az általa életre váltott lelkiséget. Példája mindannyiunkat megszólít: Válaszd a szeretetet!

Eredeti megjelenés éve: 2006"

Jelenleg home officeban otthon dolgozok, ezért személyes átvételre kizárólag Budapesten, a 11. kerület, Rahó utcában, a 4-es metró Kelenföld megállójánál, az Őrmezői felszíni kijáratnál vagy a kettő kötött pl a Sasadinál, illetve Gazdagréten az Eleven Centernél van lehetőség. Ha igényli beállítom a rendelési lehetőséget, csak jelezze egy üzenetben.

Igény esetén futárszolgálattal küldöm.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146893647

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn