Uralkodó párt (A Fidesz nemzetközi és hazai történeti összehas.)

3 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Leírás

Csizmadia Ervin Lakatos Júlia Novák Zoltán Paár Ádám Rajnai Gergely: Uralkodó párt

A Fidesz nemzetközi és hazai történeti összehasonlításban

A Fideszt mint pártot sokkal ritkábban elemzik, mint azt a rendszert, amit létrehozott. Ez utóbbit szokás autokráciának, hibrid rendszernek, sőt önkényuralomnak is nevezni.

A Méltányosság Politikaelemző Központ öt szerzőjét nem a Fidesz által létrehozott rendszer izgatja, hanem a Fidesznek mint pártnak a felépítése, működése. Vajon milyen párt a Fidesz? Nem mint az megszokott a populizmus kategóriáján keresztül elemzik tárgyukat, hanem egy másik megközelítést alkalmaznak: az érdekli őket, hogy milyen a Fidesz mint domináns párt. Domináns párt az, amelynek hosszú időn át szinte nincs vetélytársa.

A Fideszt ugyanakkor nemcsak magában vizsgálják, hanem más domináns pártokkal is összevetik. Tíz külföldi domináns pártról készítenek esettanulmányt, így az olvasó eldöntheti: a Fidesz egyedi jelenség-e avagy egy tágabb nemzetközi trend része. Végül összehasonlítják a Fideszt a magyar politikatörténet nagy domináns pártjaival.

Az Uralkodó párt nem a megszokott nézőpontot érvényesíti, hanem rengeteg új szempontot vet fel. Többek között rámutat arra, hogy a domináns pártok, legyenek bármilyen hatalmasak, nem a semmiből épülnek fel, ahogyan nem kizárt, hogy egyszer meg is szűnnek.

új pld.
Átvehető személyesen Budapesten a belvárosban. Előre utalás után választhatóak az alábbi lehetőségek: Foxpost vagy MPL csomagautomata, Packeta átvevőhely. Utánvételi lehetőség a Jófogás Háztól-házig GLS szolgáltatásával.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146858548

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn