Kategória:
Feladás dátuma:
több, mint egy hónapjaTupperware Új Generációs Kelesztő Tál 6 L
Most 14.240-,Ft helyett 8.590-,Ft !!!
Mérete: 6 L / 30 cm x 13,5 cm
Kelt tészták kelesztésére készült, de ideális tároló és frissen tartó is. Teteje légmentesen záródik.
Tehetünk bele frissen tartásra salátákat, hidegkonyhai készítményeket, zöldségeket és gyümölcsöket is.
Használható: gyúrás, keverés, habverés, pácolás, szűrés, tárolás, kelesztés.
Jellemzők:
- Egyedi peremkialakítás, ergonomikus használat
- A tálak belsejében jelzések találhatóak a méréshez
- A különböző méretű tálak tökéletesen egymásba illeszkednek, így kisebb helyen tárolhatóak
Használat
Kelesztés: Ha összekeverted a tésztát, helyezd rá a kerek tetőt a tálra, és nyomd le körbe-körbe a tető szélét. Kelesztéskor nem szabad légteleníteni a tálat. Sok esetben egy kis idő elteltével a tető púposodni kezd, majd egy pukkanással kinyílik.
Frissen tartáshoz: A tető lezárása után nyomd be óvatosan a tető közepét és a tetőn található kis fület felemelve ereszd ki a levegőt a tálból, majd zárd vissza. Így légmentesítetted az edényt.
A kelesztő edények használatához szeretnék néhány hasznos tanácsot adni.
Az edény nem törékeny, kiváló minőségű műanyagból készült. Mínusz 45° és plusz 90°C közötti hőmérsékleten használható károsodás nélkül. Tökéletesen alkalmas kelt tészta gyors elkészítéshez.
A tésztához szükséges alapanyagokat. langyos állapotban az edénybe tesszük, az élesztőt felfuttatjuk és szintén az edénybe öntjük. (Ha élesztőport használunk, azt közvetlenül a liszthez adjuk.)
Annyi folyadékkal ez általában tej keverjük össze, hogy a tészta az edény alján ne maradjon lisztes.
A tésztát kidolgozni nem kell! Elég a keverőlapáttal összekeverni.
Lezárom az edény tetejét de nem légtelenítem! Gyorsíthatom a kelesztés folyamát, hogy az edényt meleg helyre teszem.
A teteje púposodni kezd, majd 5-10-15 perc elteltével pukkanó hanggal vagy a nélkül ledobja a tetejét. Ha ez nem történne meg 20 perc után, vegyük le a tetőt róla, mert a tészta így is megkelt. Ne várjuk, hogy az edényben lévő tészta kidagadjon az edényből, hisz szinte ugyan olyan állagú marad, mint amikor összekevertük, csak megkel. Majd akkor fog megdagadni a tésztánk, ha beledobjuk pl. a fánkot forró olajba, betesszük pl. a kakaós csigát a forró sütőbe, ill. ha várunk vele pár percet de ez nem szükséges.
Edényünk nem csak gyors kelesztésre, hanem élelmiszerek frissen tartására is tökéletesen alkalmas. Ebben az esetben azonban fontos és elengedhetetlen a légtelenítés! Így csepp- és légmentesen záró frissen tartó tálat kapunk. Ebben tudunk könnyen romló élelmiszereket, zöldségeket hűtőszekrényben bosszú ideig frissen tartani.
A folyékony ételek, levesek szállítását is megkönnyíti, hisz a csepp és légmentesen záró tető az edény felborulása esetén is megakadályozza, hogy a benne levő folyadék az edényből kiboruljon.
A tálban bármilyen jól bevált, saját kelt tészta recept elkészíthető. A tál használatához kívánunk még ötleteket adni az alábbi receptekkel.
Budapesten személyesen átvehető vagy kérésre postázom is! (Foxpost, MPL, Packeta, stb.)