Techy Oliver Buddha

1 390

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Vallás

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Techy Oliver Buddha

Az olvasó a Buddha-életrajzok sorában szokatlan művet tart a kezében - a magyar szerző munkája az ősforrásokhoz visszanyúló, szuverén alkotás. Egy elfogulatlan kívülálló összegezte e könyvben fél évszázados kutatómunkája eredményeit: eredeti páli és szanszkrit nyelvű források alapján írt olyan életrajzot, amely hitelesebben és emberközelibb megvilágításban mutatja be Buddhát, mint a külföldön megjelent monográfiák többsége.
Téchy Olivér végigkíséri a buddhizmus történelmi megalapítója emberi életútját; miként vált az i. e. 563-ban született, előkelő környezetében boldogtalan Gautama Sziddhárta hercegből megismerést, igazságot, megváltást kereső vándor, indiai filozófusok, bölcsek, jógik tanítványa, önsanyargató aszkéta, majd miként lépett - mint Megvilágosodott - az önálló gondolkodás útjára, és jutott el egy új etikai tanrendszer megteremtéséig. Megtudjuk, hogyan tanított, szervezett több mint negyven éven át és indított útjára egy tant, amely az egyik legjelentősebb világvallássá lett.
A könyv nemcsak Buddha életével s a buddhizmus legfontosabb alapeszméivel ismerteti meg az olvasót, hanem más indiai vallási-filozófiai iskolákkal is. A szerző nagyon szép tolmácsolásában olvasható klasszikus művek részletei s forrásul szolgáló szövegek, gondosan választott illusztrációk és magyarázó jegyzetek segítik az olvasó jobb eligazodását ezen a Magyarországon még igen kevéssé ismert terepen.
Magánszemélyként hirdetek. Átvehető a Szemere telepi vasútállomásnál, esetenként-külön --egyeztetve a 3-as Metro vonalán(hétfőn és/vagy csütörtökön általunk megadott időpontokban,17-19.00 közt) csak a Pöttyös utcai metrónál(Euro-Park/Shopmark) vagy KÖKI parkoló. A hirdetés alján van a térkép, előzetes telefon mb. alapján tudunk pontosítani időpontot és helyszínt. Letiltott telefont nem veszek fel,SMS-re nem reagálok. Posta, csomag automata, futár,(890ft-tól) vevő kockázatára, előre utalással, garancia nélkül. Új termékeknél 72 H cseregarancia. Árucsere nem érdekel. Hogy megvan-e ne kérdezd, ha elkelt leveszem! Most bolti ár alatt akár házhoz szállítva!!
A bolti kép-ha megjelenik- csak árinfó!
Kérlek, nézz szét a hirdetéseim között, válogass kedvedre jobbra fent a hirdető összes hirdetése menü alatt.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147001352

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn