Szürke Bagoly: Két kicsi hód

1 400

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Típus:
Szépirodalom

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Szürke Bagoly: Két kicsi hód
(Kossuth én.)

Élt egyszer egy skót kisfiú úgy hívták: Archie Belaney aki annyira rajongott az indiánokért, hogy elhatározta indián lesz. Alighogy iskoláit befejezte, áthajózott az óceánon, és bevetette magát Kanada őserdeibe. Az indiánok szívesen fogadták maguk közé, nevet is adtak neki. Így lett Szürke Bagoly, és ezt a nevet megtartotta haláláig. Népének nagy barátja, szószólója volt. Tudós természetkutató. Különösen a hódok életét tanulmányozta nagy elmélyültséggel. Cikkeket, regényeket írt az indiánokról, előadásokat tartott népszerűsége nőttön nőtt. Mindenki indiánnak tartotta, csak halála után derült ki, hogy valójában fehér ember. 1880-ban született, és 1937-ben halt meg. Legnépszerűbb ifjúsági regénye a Két kicsi hód.

A szerző a gyermekeknek ajánlotta ezt a művét, a világ bármely táján élő gyermekeknek". De a felnőttek éppoly igaz élvezettel és örömmel olvashatják, mint ahogy a fordító, noha haja szürke, szintén feledhetetlen örömöket talált a két kicsi hód szép történetében. Szokatlan, nem mindennapi történet ez. Már a szerzője is különös, érdekes ember: Szürke Bagoly, a maga nyelvén Va-Sa-Kvon-Aszin, egy kanadai indián vadász írta, akinek neve néhány évvel ezelőtt egész Amerikában ismertté vált egy másik könyve révén, amelyben leírta magányos életét, fenn a kanadai őserdők mélyén. Szürke Bagoly, akinek képe - indián ruhában - e könyv első oldalát díszíti, indián és skót szülőktől származott (1888-ban született), s az odzsibve indián törzs tagja. Tizenkét éves korában kezdett angolul tanulni, de nem sok iskolát végzett, mert már fiatalon prémvadászattal szerezte meg a mindennapit, tizennyolc éves korában pedig Buffalo Bili híres Vadnyugati" csoportjához csatlakozva két évig járta a világot. De aztán ismét visszatért ősei hazájába, a hatalmas északi rengetegbe s ott éli boldog, igénytelen életét, amelyből csak egyszer szólította el a kötelesség: a világháborút mint a kanadai brit hadsereg közlegénye küzdötte végig a nyugati fronton.
Szürke Bagoly vadászember, de olyan vadász, akinek nagyobb örömet okoz a vadon életének megfigyelése, az állatok megismerése, mint az erdő teremtményeinek elejtése. Gerendákból épített vadászlaka egy nagy tó partján áll és legkedvesebb kedvtelése az ügyes, értelmes és szorgalmas kis hódok életét figyelni, kilesni munkájukat és játszadozásukat, tanújává lenni örömüknek, bánatuknak - és segíteni nekik, ahol csak teheti. Senki sem ismeri manapság alaposabban a hódokat, mint Szürke Bagoly. És nemcsak ismeri, hanem szereti is őket. Ez a megértő szeretet késztette arra, hogy megírja a Két Kicsi Hód történetét, amely egyben két kis indián gyermek története is.

1 db könyv: 1400 Ft
Személyes átvétel
(Tekintse meg a többi hirdetésemet is!)

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146071378

Kapcsolatfelvétel


Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn