Szuhay-Havas Ervin: Amerika hőskora

1 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Történelmi

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Személyes átvétel bármelyik négyes vagy kettes metró megállóban. Postázom is, utalás után. Csomag házhoz, Postán átvehető csomag, MPL, Foxpost, Packeta automatakba is.

A "fülszöveg" legrútabb szavaink egyike. Nem az Olvasó, hanem a könyv fülére, borítólapjának belső oldalára céloz, de keskeny szedésű sorait mégis az Olvasó fülének szánták.
A fülszöveg rövid tartalmi ismertetés, amely még attól is megkíméli az olvasót, hogy a szövegbe belelapozzon.
Ugye megengedik, hogy ez egyszer a szerző írja önnön fülszövegét? Köszönöm. Nos, ebben a könyvben Amerika kezdeteit írtam meg az indián, az ősamerikai múlttól az amerikai forradalomig.
Népszerű tudományos avagy ismeretterjesztő művet tart kezében az Olvasó, nem tudományos munkát. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a tudományos szemléletet vegyi úton kivontam volna a szövegből. Igyekeztem szépen írni. Ez a szándék bizonyos veszélyekkel jár. Ha ugyanis a mondatok gördülékenyek és a stílus irodalmi ízű, a bíráló, sőt a sivársághoz szokott olvasó is arra gondolhat, hogy regényes történetet tart kezében.
Pedig ez a történet legföljebb kalandos de történelmi tényekre épül legapróbb részleteiben is. Kötelességem figyelmeztetni arra, hogyha Paul Revere éjféli lovaglásáról olvas valaki, s ilyen sorokra bukkan: bal kéz felől felkelt sárgán a Hold, s a lovast a tengeri rózsák illata egészen eddig elkísérte" akkor bizonyos lehet abban, hogy a Hold azon az éjszakán a lovastól valóban balkézre kelt föl, s Paul Revere mélyen beszívta a tengeri rózsák illatát. Ő maga emlékezik így a nagy események éjjelére.
Könyvem tehát nem irodalom és tudomány össze nem vegyíthető keveréke, csupán gördülékeny történelem. A szerző célja kettős: kendőzés nélkül ismerje meg az Olvasó az egyik szuperhatalom történelmi gyökereit, másfelől ne unatkozzék. Köszönöm a figyelmet. Ennyi volt a fülszöveg. Most lapozzon néhányat kérem, s ismerkedjék meg a hangosan óbégató Baby Woo-val, aki igaz kínai szülők gyermeke, mégis a kétszázmilliomodik amerikai polgár.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146687176

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn