Szafari a Kilimandzsáró alatt Josef Vagner

1 990

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Utazás

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Szafari a Kilimandzsáró alatt Josef Vagner
Sokan és sokszor kérdezik, miért tesszük, amit teszünk, s van-e értelme annyi anyagi eszközt ráfordítani egy ilyen vállalkozásra, st nemegyszer az életünket is kockára tenni vadállatokért. Csakhogy nem csupán a ritka vadállatok megszerzésérl van szó. Sokkal többrl. Így vall a maga hivatásáról Josef Vágner, a Dvur Králové-i állatkert igazgatója, az afrikai csehszlovák szafári életre hívója és vezetje könyvünk elszavában.
A könyvben foglalt elbeszéléssorozat az afrikai élvad-befogással kapcsolatos élmények, feljegyzések, tapasztalatok gazdag anyagából állt össze a szakember Josef Vágner és a publicista Nad'a Schneiderová közös munkája eredményeként. Elvezeti az olvasót az afrikai bozótosok és dzsungelek világába, s megismerteti a vadfogás nehéz, veszedelmes munkájával, a tábori élet örömeivel, gondjaival. Ugyanakkor sok mindent megtudunk belle a bennszülöttek világáról, gondolkodásmódjáról, életfelfogásáról is, és megismerkedünk a tágas afrikai szavannák lenygöz szépség állataival zsiráfoknak és antilopoknak, ugyanúgy a bozótosok rettegett lakóinak oroszlánoknak, orrszarvúknak és elefántoknak sokszor meglep életmódjával és szokásaival. Érdekldéssel olvassuk a bennszülött törzsek életérl, civilizálódásának nehézségeirl írt beszámolókat, feltárulnak elttünk a dzsungel izgalmas titkai a méregkészítés szertartása, az afrikai gyógynövények csodálatos hatása. Egyúttal azonban képet kapunk a modern Afrikáról, errl a hihetetlenül életers, óriási iramban fejld világrészrl is.
A különböz témákat feldolgozó történeteket szerves egységgé fzi a tudósnak munkája iránti szeretete s az a nemes törekvése, hogy megmentsük a kihalás veszélyétl fenyegetett állatfajokat, amelyeket az ember fként az utóbbi évtizedek során kíméletlenül pusztít azzal is, hogy durván megváltoztatja a természetet, s megbolygatja az állatok természetes életkörülményeit.
Végezetül néhány megmosolyogtató szemelvényt olvashatunk a tiszteletre méltó tudós Gesner természetrajzkönyvébl. Az egzotikus állatok bbájos leírásaival találkozunk itt, már ahogyan a XVI. század embere elképzelte ezeket az állatokat, az akkori szemlélet minden naivitásával és tévedésével fszerezve.
A Gesner-szövegek ellenpárja az a rövid áttekintés, amely Afrika állatvilágát ismerteti, megállapítja, hogy a helyzet egy cseppet sem örvendetes, másrészt felszólítja az egész civilizált világot: tegyünk meg mindent, hogy épségben fenn lehessen tartani bolygónk természeti kincseit és szépségeit.
A könyvet több mint száz eredeti színes fénykép egészíti ki.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 145686719

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn