Sinclair Lewis: Sam Dodsworth Európában (regény) * Aranyozott gerinc

600

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Próza

Borító:
Bőrkötés
Nyelv:
Magyar

Leírás

Sinclair Lewis: Sam Dodsworth Európában I-II.
Pantheon kiadás
Fordította: Szinnai Tivadar
256+261 oldal, aranyozott gerincű kiadói egészvászon kötésben, szép állapotban.
Méret: 12,5 x 18 x 4 cm
Súly: 498 g

Előszó
Zenith város előkelősége táncestélyt rendezett a Kennepoose Evezősklub helyiségeiben. A fenyőfaoszlopos előcsarnokban járták a two-steppet a mennyezetről lecsüggő japán lampionok fényénél. A bőujjú táncruhák divatja volt. Soha még lányok nem voltak igézőbbek, e dús hajfonatoknál érzékibb kerete nem volt még pajkos női mosolyoknak, soha még nem sütött úgy a hold, mint ezen az édes augusztusi éjszakán, amelyet a jó Isten csak azért terített a világra, hogy a zenithi ifjúság az illem határain belül mámorosan átengedje magát a romantikának!
A vendégek közül három már azokon az újmódi gépkocsikon jött el a mulatságra, hiszen az 1903-ik esztendőben voltak, a civilizáció csúcspontján. Nemsokára megérkezett a negyedik autó is, amelyet Samuel Dodsworth hajtott...

Sam Dodsworth amerikai autógyáros ötvenéves korában visszavonul az üzlettől. Eddig dolgozott, most élni akar. Feleségével Európába utazik, bejárja Londont, Párizst, Berlint, Olaszországot. Az asszony európai művészek és arisztokraták társaságába kerül és mindjobban lenézi a férjét, aki kényeztette, ellátta minden jóval, de száraz, darabos, nehézkes ember. Az asszony addig flörtöl, addig gyötri a férjét, míg a pohár betelik. Sam Dodsworth fellázad az amerikai asszony önző zsarnoksága ellen. Az amerikai házasélet kulisszatitkainak ez az első nagyszabású feldolgozása.

Gondoltam majd jól rácsodálkozok a századelő újvilágának a szemével, az óvilágra. Erre kapok egy fejlődésregényt, egy társadalmi kritikát az amerikai felsőbb osztályról és persze elkezdem magamban hasonlítgatni, Dodsworthöt és Babbittet, hogy minden tekintetben az előbbi kerüljön ki győztesen. Egy biztos, Lewist nagyon is érdekli a sikeres ötven körüli üzletember magánéleti válsága, a kitörési kísérlet, legyen az éppen sikeres, vagy eleve kudarcra ítélt.

Átvehető személyesen Budapest Belvárosában, előzetes időpont egyeztetéssel.
Vidékre postán a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően, vagy MPL, Foxpost csomagautomatán keresztül, előrefizetés után.

Köszönöm, ha megtekinted a többi feltöltött könyvemet is.

amerikai szerző, Európa, filmadaptáció, kor- és társadalomrajz, magyar nyelvű, regény, utazás

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 145886693

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn