Régi magyar filmek I. (5,6,8,15,20) / darab

2 299

Ft

Feladás dátuma:

ápr 26., 20:21
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Típus:
DVD

Műfaj:
Egyéb

Leírás

Régi magyar filmek I. (5,6,8,15,20) / darab

5. A hölgy egy kissé bogaras
6. Ópiumkeringő
8. Beszélő köntös
15. Sziámi macska (új)
20.Végre (új)

A hölgy egy kissé bogaras
magyar vígjáték, 77 perc, 1938
Bimbi, azaz Takács Klára munkanélküli. Albérletben lakik, és fogalma sincs arról, miből fog élni, miből fogja a számláit kifizetni. De szerencséjére az előző albérlő, akinek volt egy ajánlólevele a Tormássy művek igazgatójához, időközben bolondokházába került. Így aztán a "felhasználatlan" ajánlólevéllel jelentkezhet munkára. Mivel a levélben az áll, hogy a "hölgy egy kissé bogaras" állást nem kap, de elszegődhet a vezérigazgató fiához gépírókisasszonynak.

Ópiumkeringő
magyar játékfilm, 80 perc, 1943
Öt férfi rajongja körül a nőt, aki úgy örjíti meg őket, hogy azért barátok tudnak maradni. Balogh Béla nem csak írta és rendezte a filmet, hanem pompás zeneszámokat is szerzett a búgó hangú dívának.

Beszélő köntös
magyar történelmi film, 89 perc, 1941
Az 1600-as években Magyarországot a törökök és labancok fosztogatják. Nem mentes ez alól Kecskemét, a szabad királyi város sem.

Miska, Lestyák szabómester csavaros eszű fia azt javasolja a városi tanácsnak, hogy állandó béget kérjenek Budáról, ezzel óvva meg Kecskemétet a portyázó csapatok zaklatásaitól. A város összeállítja ajándékát, ékszert, kelmét, egy gyönyörű lányt, és Miska elindul Budára. Útközben a fiatal cigánylány beleszeret Miskába, aki fiú ruhában megszökteti. Ezt azért is teheti meg, mert a remélt bégség helyett csak egy díszes köntöst kapnak a város védelmére. Akkor még nem is sejtik, hogy a köntös mekkora kincset ér. Viselője előtt minden igazhitű porba omlik és minden parancsát teljesíti. (A beszélő köntös az első magyar film, amelyben egyes jelenetek színesben láthatók.)

Sziámi macska
magyar vígjáték, 88 perc, 1943
A házasságra és négy gyermekre vágyódó Pali, miután hetedik menyasszonya is kidobja, egy sziámi dizőzbe szeret bele, s elhatározza, hogy feleségül veszi. A dizőz, a híres ázsiakutató professzor házmesterének színésznő leánya (Takács Manci), aki a professzor villájának berendezési tárgyaitól ihletve találta ki magának az egzotikus egyéniséget, szintén vonzódik a fiatalemberhez. Pali barátja azonban nem találja helyénvalónak ezt az őrült házassági tervet, de miközben csellel megpróbálja kiábrándítani az énekesnőt barátjából, ő is beleszeret. Közben hazatér a professzor, akitől Manci megtudja, hogy mindaz, amit kitalált, igaz, ő tényleg félvér. Hozzámegy a professzor által választott vőlegényjelölthöz, az ugyancsak félvér, dúsgazdag selyemgyároshoz és elutazik. A két szerelmes fiatalembernek egy sziámi macskát hagy ajándékba.

A hirdetés a címben és a leírásban szereplő termékről szól.

Személyesen a XI. kerületben tudom átadni, de előre utalás után szívesen postázom is.

Utánvéttel kérem a háztól házig szolgáltatást megrendelni.

A háztól házig szolgáltatás és az utánvétes Foxpost küldés részletei a Jófogás oldalán találhatók meg. Hirdetéseimnél (ahol a termék mérete ezt megengedi) található egy gomb, amivel a szolgáltatás megrendelhető.

Általában hétköznap délután/este tudok válaszolni az üzenetekre.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147370104

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn