Ránki György(szerk.): Hitler hatvannyolc tárgyalása I-II. 1939-1944

500

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Történelem

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Ránki György(szerk.): Hitler hatvannyolc tárgyalása I-II. 1939-1944
Tények és tanúk
Magvető, Budapest, 1983
944 oldal puhatáblás ISBN: 9632719581 Fordította: Soltész Gáspár
Nem kétséges: az anyag főszereplője Hitler. Főszereplő, de egyidejűleg rendező is. Vagy, pontosabban fogalmazva, a siker éveiben, 1939 1942 között főrendező, aki nemcsak magának juttatja a játék főszerepét, de gondosan ügyelve meghatározza a többi szerep elosztását is. Döntései meghatározzák egy-egy szereplő karrierjét, helyét a Führer által dirigált együttesben. Buzgó versenyfutásnak lehetünk tanúi kegyeiért, hiszen végül is mindenki felismeri, hogy ő vezényli a parádét amely az itt élő népekre nézve oly tragikus fordulatot vesz majd , az ő elhatározása, véleménye érvényesül, kijelöli a szereplők helyét, s azt, hogy valaki mellék vagy kiegészítő szerepet kap-e, vagy statisztának szorul-e vissza, esetleg teljesen leszorul a színpadról, kimarad a szereposztásból.
A főszereplő Hitler, akit a beszélgetések során először a diadal óráiban kísérhetünk nyomon; abban az időszakban, amikor eljutott hatalma csúcspontjára, midőn mint a kontinentális Európa ura és meghódítója úgy tűnt közel áll álma megvalósításához. Majd a hanyatlás folyamatának lehetünk tanúi; fanatikus, kíméletlen küzdelmének, ha nem is bukása megakadályozásáért hiszen ennek elkerülhetetlenségében maga is egyre biztosabb , de legalábbis a bukás elodázásáért.
Azt mondják, hogy a hatalom csúcsa és a bukás egyaránt kíméletlen próbatétele neves történeti alakok egyéniségének. Hitler egyéniségének mindkét próbatételét nyomon kísérhetjük e beszélgetésekből.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146577216

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn