Paul Johnson: A zsidók története

15 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Történelem

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Eladó Paul Johnson A zsidók története c. munkája.
Keményfedeles.
Európa, 2005.

Az 1928-ban született, Oxfordban végzett, kiemelkedő angol történész rendkívül termékeny eddig harminc kötetből álló tudományos munkássága mellett keresett előadó, továbbá Margaret Thatcher, újabban pedig Tony Blair tanácsadói közé tartozott-tartozik. Több műve magyarul is megjelent. A legnépszerűbb, legolvasottabb, számos nyelvre lefordított két kötetet A zsidók története és A keresztéynség története, amelyek a legtöbb országban standard kézikönyvnek számítanak. Az előbbi vezető magyar judaisták szerint is a legjobb modern munka e tárgyban.
A zsidók története hét nagy fejezetben tárgyalja a zsidóság 4000 évét: Az izraeliták, A judaizmus, A katedokrácia avagy a tudósok uralma, A gettó, Az emancipáció, A holokausztv és Cion. Elsősorban szellemi áramlatokkal, például az egyistenhit kialakulásával, a Tóra és a Talmud megszületésével, a kabbalával, a messianizmussal, a cionizmussal, illetve az antiszemitizmus kialakulásával és alakváltásaival foglalkozik, de ezeket beleágyazza az egyes korok esemény-, társadalom-, gazdaság- és kultúratörténetébe, és közben nagyszerű portrékat fest a zsidóság nagy egyéniségeiről, Mőzestől, Józseftől és Dávidtól Maimonidészen át a modernekig: a Rothschildokig, Disraeliig, Heinéig, Marxig, Freudig, Einsteinig, Schönbergig és Chagallig, Trockijig és Babelig.
Johnson kivételes erudícióval, forrásismerettel és alapossággal megírt monográfiáját érezhető tisztelet hatja át a zsidók egyedisége, szívóssága, összetartása, hitükhöz és törvényeikhez való ragaszkodása és nagy teljesítményei iránt; ugyanakkor mindvégig megőrzi objektivitását és a zsidóság ellentmondásai iránti kritikai érzékét. A történelmen túl a zsidóság mint komplex jelenség is megvilágosodik a könyvből, melynek stílusa közérthető, szellemes és fordulatos, miközben végig figyelmet és koncentrációt kíván az érdeklődő olvasótól. A könyv minden bizonnyal nálunk is a sűrűn forgatott kézikönyvek közé fog emelkedni.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146212300

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn