P. Henri Boulad S. J.: Az önátadás fényében * Ajándékozható példány

1 000

Ft

Feladás dátuma:

ápr 12., 09:30

Tulajdonságok

Állapot:
új

Típus:
Életmód, egészség

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

P. Henri Boulad S. J.: Az önátadás fényében
Ecclesia, Budapest, 1991
198 oldal, puha papírkötésben, ajándékozható példány.
Méret: 11,1 x 19,8 x 1,1 cm
Súly: 161 g
ISBN: 9633631114

Henri Bouland 1931-ben az egyiptomi Alexandriában született. A jezsuita rendben alapos kiképzésben részesült. Előbb a libanoni Beirutban teológiát tanult, majd Franciaországban filozófiát, aszkétikát és misztikát. 1967-től a kairói majd alexandriai jezsuita középiskolához kap beosztást. Ugyanitt igazgató is lesz. 1979-től az egyiptomi jezsuiták tartományfőnöke, majd az ottani szerzetes-elöljárók tanácsának elnöke. Kalkuttai Teréz anyával együtt szervezi az egyiptomi Caritas-t. Nagyszabású tervet valósít meg a leprások felkarolására, melybe fiatal keresztény és mohamedán egyetemi hallgatók százait kapcsolja be. 1983-tól kiterjeszti működését Szudánra is. "Teljesen az önfeláldozásnak szentelt életéért" Franciaország államelnökétől megkapja a francia érdemrend tiszti keresztjét.

"Gőg a bukás előhírnöke."

Tartalom
A német nyelvű kiadás előszava
A teremtés-titok
A fény
A rossz gyökereinél
A bálványozás bűne
Egyedüllét és együttlét a lelkiéletben
A tiszta vágy és a szexualitás
Második választásom - a végső követelmény
Az ima és az ember három személyiségi zónája
Az ember üdvössége és az evangelizálás

Boulad atya könyvei (pontosabban: könyv formájában kiadott előadásai) a népszerű vallásos irodalom kategóriájába tartoznak. Nehéz teológiai kérdéseket tesznek érthetővé (már amennyire egyáltalán lehetséges), hoznak emberközelbe sokak számára. Így történt velem is. Jó katolikusként már mindent hittem a Szentháromságról, amit hinni kell és illik. De először akkor lett élővé számomra, akkor "éreztem meg", milyen is az isteni személyek kapcsolata, amikor egy Szentháromság-vasárnapi misén a pap a prédikáció nagyobbik részében felolvasott valamit tán nem volt kedve vagy ideje felkészülni? ; valami nagyon érdekeset. Utóbb kiderült: az idézet forrása A szív okossága c. könyv első előadása. Azóta a Szentháromságra nem tudok (nem is akarok) úgy gondolni, mint absztrakt tézisre, kötelező (de logikátlan) dogmára. Ellenkezőleg; azóta világos számomra: Isten szeretete logikailag elválaszthatatlan attól, hogy Ő eleve három személy örök szeretetközössége. Boulad lángoló szavai adták meg az alapot egy olyan igazság felismeréséhez, amely azóta egész hitem alapját képezi: bármely dogmatikai, erkölcs- vagy egyháztani fejtegetés, tézis vagy szólam, amely, ha csak áttételesen is, nem Isten szentháromságos mivoltáról szól, csupán bitorolja a "keresztény" nevet. (Birtalan Balázs)

Átvehető személyesen Budapest Belvárosában, előzetes időpont egyeztetéssel.
Vidékre postán - a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően - ajánlott levélben, vagy MPL, Foxpost csomagautomatán keresztül, előreutalás után.

Köszönöm, ha megtekinted a többi feltöltött termékemet is.

egyiptomi szerző, hit, keresztény, magyar nyelvű, vallás

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147009074

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn