Obádovics J. Gyula: Életem

2 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Életrajzok

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Új állapotban.

Személyes átvétel a kelenföldi négyes metró / 1-es villamos végállomásán / Etele plázánál / Őrmezőn.
Postázom is, utalás után, Csomag házhoz, Postán átvehető, MPL, Foxpost, Packeta stb automatakba is.

Obádovics J. Gyula kilencvenedik életévét ünneplő önéletrajzi kötetéből képet kapunk róla, hogyan lett a kíváncsi, eleven, éles eszű bajai fiúból tekintélyes, sokak életére komoly befolyást gyakorló professzor, aki soha nem szűnt meg kérdéseket föltenni a matematika világáról. Meleg humora, költői vénája, irodalom- és zeneértése, a szó legigazibb értelmében vett ember- és életszeretete adják sokoldalú személyiségének egy-egy fazettáját.

Obádovics J. Gyula természettudományi, műszaki doktor, a matematikatudományok kandidátusa, tanszékvezető egyetemi tanár, professor emeritus. Harminchárom könyv, harminc egyetemi jegyzet és közel hatvan tudományos publikáció szerzője. Számos kiadást megért Matematika című könyve az Obádovics mára fogalommá vált, nemzedékek nőttek fel rajta. Neki köszönhetjük a számítástechnika oktatásának megszervezését Magyarországon, a matematika állításainak érthető, sokak számára befogadható megfogalmazását, valamint a mérnökképzésben a korszerű matematikaoktatás bevezetését.
Jelenleg Balatonszárszón él a feleségével. Három lánya szintén matematikával foglalkozik. A professzor életét számos unokája, dédunokája aranyozza be.

1927-ben, Baján, egy gyönyörű, napsütéses márciusi napon születtem. A rokonok elmondása szerint azon a csütörtökön olyan meleg volt, amilyenre még a legöregebb bunyevác asszony sem emlékezett. A bába kivitt az udvarra, megmutatott a napnak, és azt mondta, hogy ilyen napsütéses legyen az egész élete ennek a lánynak várt fiúnak. Ha most, életem kilencvenedik esztendejében visszagondolok erre, kijelenthetem, hogy a bábaasszony kívánsága kisebb felhőktől eltekintve végigkísért életem útján.

Mind a mai napig a világ egyik legnépszerűbb matematikakönyve az Obádovics. Ebből tanultak napjaink kutatói, mérnökei, tudósai. Amikor egyik űrutazásakor megkérdezték Charles Simonyitól, hogy tanulmányai szempontjából melyik könyv volt számára a legfontosabb, ő azonnal Obádovics J. Gyula matematikakönyvét nevezte meg. Obádovics professzor alkotókedve a kilencedik X-et betöltve is töretlen: regényes önéletírása megmutatja a tudóst, a tanárt, a családapát, a barátot az igazi embert.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146709506

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn