Kategória:
Feladás dátuma:
ápr 29., 09:12Mungóbab Csíráztatáshoz 200g (4749) (Kategória: Mikrozöldség Termesztés, Csíráztatás.)<p>Mungóbab Csíráztatáshoz 200g </p>
<p></p>
<p style="text-align:justify">mungóbab egy kicsi, zöld színŰ
hüvelyes, amely Dél-Ázsiából származik és évezredek óta ismert.
Enyhén édeskés íze van, ezért édesen és sósan is fogyasztható.
Sokoldalúságának köszönhetően széleskörŰn felhasználható. Indiában,
Kínában és Indonéziában gyakran készítenek belőle tésztát, levest
és desszertet is.</p>
<p style="text-align:justify;">Tápanyagtartalom 100g
termékben:
<br />Energiaérték: 1453KJ/347 kcal
<br />Fehérje: 23,8g
<br />Szénhidrát: 46,3g
<br />Zsír: 1,2g
<br />Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor,
magnézium
<br />Vitamin: A, B1, B2, B3, B6, C, E </p>
<p style="text-align:justify;">Felhasználása:
<br />Csíráztatásra, de megfőzve is fogyasztható. Főzés előtt
érdemes 8-12 órát áztatni. A főzési ideje kb 45 perc, mialatt
puhára fő. </p>