Michael Reinolds - Joachim Peiper Az ördög segédtisztje

2 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Történelmi

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Jochen Peiper Standartenführer, a Waffen-SS ,,Siegfriedje", Heinrich Himmler egykori segédtisztje 1976-ban merénylet áldozata lett franciaországi otthonában. Sokan úgy vélték, a férfi, aki elkerülte az akasztófát, végre elnyerte méltó büntetését.

Peiper a Leibstandarte Adolf Hitler páncélosparancsnokaként szerzett hírnevét beárnyékolta közeli kapcsolata Himmlerrel és szerepe a hírhedtté vált malmédyi mészárlásban, amikor fegyvertelen amerikai hadifoglyokat gyilkoltak meg. A háborús bűnösök perében halálra ítélték, 1956-ban végül mégis szabadon engedték a landsbergi börtönből.

Ez az első könyv, amely objektíven tárgyalja Peiper szerepét az Egyesült Államok hadseregének a németek ellen vívott legnagyobb szárazföldi küzdelmében. Michael Reynolds több mint húsz évet töltött azzal, hogy felkutassa az ardenneki harcokban részt vett veteránokat, beleértve a malmédyi mészárlás túlélőit és a Leibstandarte Adolf Hitler egykori tagjait. Alapos, minden részletre kiterjedő kutatás alapján írta meg könyvét, melyben új fényben mutatja be a náci Németország legkarizmatikusabb katonájának jellemét és pályafutását.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 145938861

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn