Michael Jacobs Mariana Mazzucato: A kapitalizmus újratervezése

2 800

Ft

Feladás dátuma:

máj 19., 20:15
Szállítással is kérheted

Leírás

Michael Jacobs Mariana Mazzucato: A kapitalizmus újratervezése

A nyugati kapitalizmus válságban van. A beruházások évtizedek óta csökkennek, az életszínvonal stagnál vagy csökken, míg az egyenlőtlenségek drámai módon megnövekedtek. A gazdaságpolitika nem alakította át a pénzügyi rendszert és nem indította újra a stabil növekedést sem. Eközben a klímaváltozás növekvő kockázatokat jelent a jövőbeni jólét szempontjából.
A kötet tizenegy tanulmányt tartalmaz, amelyekben a világ vezető közgazdászai új utakat javasolnak arra, hogy miként gondolkodjunk a kapitalizmusról. A fejezetek mindegyike világos és meggyőző módon mutatja be, hogy a jelenkor mély gazdasági problémái miként tükrözik az ortodox közgazdasági elmélet hiányosságait és a ráépülő szakpolitikák kudarcát. A fejezetek számos aktuális közgazdasági kérdést tárgyalnak, köztük a fiskális és monetáris politikát, a pénzügyi piacokat és az üzleti magatartást, az egyenlőtlenségeket és a privatizációt, illetve az innovációt és a környezeti változásokat. A szerzők újszerű közgazdasági megközelítésekre tesznek javaslatot, amelyek alkalmasabbak arra, hogy magyarázatot adjanak a kapitalizmus működésére, illetve arra, hogy gyakran miért nem működik, miként alakíthatnánk át úgy, hogy innovatívabb, befogadóbb és fenntarthatóbb legyen. A kapitalizmus újragondolása című kötet számos nagy jelentőségű szakpolitikai reformintézkedésre tesz javaslatot, kesztyűt dob a közgazdasági főáramnak és új elgondolásokkal áll elő, amelyek célja ez utóbbi átalakítása.

új, olvasatlan pld.
Személyesen átvehető Budapesten.
Foxpost ill. GLS automatába, vagy házhoz szállítással, Packeta átvevőhelyre is tudom elküldeni. Utánvétellel is lehetséges: a Jófogáson keresztül GLS Háztól-házig szolgáltatással.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147876248

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn