Mi Micsoda Olvasó: Budapest, Zene, Esőerdők (3 könyv)

5 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
új

Típus:
Foglalkoztató

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

A három kötet együtt 5000, külön-külön 2000 Ft.

Mi Micsoda Olvasó Budapest (szerző: Rozgonyi Sarolta)

Budapest a legnagyobb és legfontosabb városunk. Az itt élőknek egyszerre otthon, munkahely, közösségi és szabadidős helyszín, a turistáknak csodákat tartogató úticél, a várostervezőknek lüktető, kihívásokkal teli, folyamatosan változó rendszer. Gyere, járjuk be együtt!

Budapesten és a környező településeken 2,5 millióan élnek, majdnem az ország lakosságának a negyede. A főváros nem csak politikai, gazdasági és kulturális központ, hanem több mint másfél millió ember otthona. Milyen házakban laknak a budapestiek? Hová járnak sportolni, sétálni, kikapcsolódni, játszóterezni? Mi teszi Budapestet olyan vonzó várossá a turisták számára? Miről mesélnek az utcák és városrészek elnevezései? Melyik a legmagasabb épület, és hol a legmélyebb a metró? Honnan jön a mentő? Kik vesznek részt a közösségi tervezésben? Mi az a közösségi komposztálás, és miért jó? Miért fontos, hogy minél több fát ültessünk a városban? Mitől fenntartható egy épület? Rozgonyi Sarolta kézen fogja a kezdő olvasókat, hogy vele és kutyájával, Mézivel együtt járják be a fővárost.

Mi Micsoda Olvasó Zene (szerző: Mona Dániel)

Az ősember két kővel egyszerre szikrát pattint és ritmust kelt. Mozart rizsparókát húz, és zongorajátékával 5 évesen uralkodókat bűvöl el. A rocksztár csak felmegy a színpadra, és a közönség máris megőrül. Lépj be a zene láthatatlan, de mindent körülölelő világába!

A zene mindenütt ott van körülöttünk. Bármi lehet zene, akár a villamoscsikorgás vagy a repülőgép zúgása is, ha a komponista úgy gondolja. Az ember az őskor óta zenél, a dobtól és a furulyától a csellón, a zongorán, a szaxofonon vagy a tereminen át rengetegféle hangszer született a kezdetektől napjainkig. Mi a népzene, a pop és a komolyzene? Kik a leghíresebb jazz-zenészek? Mire jó a kotta, és mi az improvizáció? Miért volt különc Beethoven? Mona Dániel zenetörténész könyvével izgalmas kirándulást tehetnek a gyerekek a zenei korszakokban és műfajokban. Útjukon Füli, a sivatagi róka kíséri őket, akinek a nagy füle mindenre nyitott, ami zene.

Mi Micsoda Olvasó Esőerdők

A sűrű, örökzöld erdő fáin orchideák nőnek. Virágaikból tarka kolibrik szívogatják a nektárt. Fent, a lombkoronában épít fészket magának az orangután. Gyere velünk az esőerdei kalandra!

Az Egyenlítő mentén húzódó esőerdők hihetetlen gazdag és változatos életközösségei lenyűgözőek. Élőviláguk semmi máshoz nem fogható. Egész évben meleg van, és szinte minden nap esik az eső. A burjánzó növényzet megszámlálhatatlan állatfajnak ad otthont. Ahány földrész, annyiféle életközösséggel találkozhatunk.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146566763

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn