Maurizio Ferraris - Hol vagy? (A mobiltelefon ontológiája)

1 000

Ft

Feladás dátuma:

ápr 8., 20:51
Szállítással is kérheted

Leírás

Maurizio Ferraris - Hol vagy? (A mobiltelefon ontológiája)

Maurizio Ferraris jó nevű olasz filozófus és esztéta. Itáliában nagy port vert fel az a polémia, amelynek résztvevőjeként a mesterei Heideg-ger és Gadamer által képviselt gondolkodásmóddal szembefordulva, a posztmodern teóriákat bírálta. Mobilos" könyve legalább kétféleképpen olvasható. Olvashatjuk úgy is, mint a mobiltelefon fenomenológiáját vagy ontológiáját (ahogyan alcíme is sugallja), és úgy is, mint filozófiai esszét, kísérletet egy újfajta általános ontológiai elmélet megalkotására, melyhez a mobiltelefon ürügy vagy kiindulópont csupán. Szövege azonban mindkét olvasatban rendkívül szórakoztató és tanulságos.
A fenomenológiai elemzés melyre egyébként nagy hatással voltak a magyar filozófuskolléga, Nyíri Kristóf kutatásai szinte kimerítő osztályozását adja a mobilozás kommunikációs formája teremtette újszerű helyzeteknek, a filozófiai olvasat pedig a könnyed hangvétel ellenére is komoly társadalomontológiát nyújt. Ferraris könyve, melynek hangvételéhez jól illeszkednek a nagy rokon lélek, Umberto Eco bevezető sorai, mély gondolatokat fejt ki könnyen érthető formában és élvezetesen.

Személyes átvétel Budapesten a belvárosban megoldható. Előre utalással Foxpost automatába, Packeta átvevőhelyre vagy MPL csomagautomatába, míg utánvétellel a Jófogás Háztól-házig szolgáltatásával a GLS futárral tudom elküldeni.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146927950

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn