Maritsa 11 hordozható írógép

16 500

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Leírás

Eladó fellelt állapotban egy 1960-1970-es évekbeli Maritsa 11 típusú hordozható írógép, a hozzá tartozó bőr táskával. Személyesen átvehető Budapest 23. kerületben vagy Monoron.

Leírás:
Az itt látható írógépet a bolgár állami Plovdiv Typewriters Works készítette. A modell neve, a Maritsa 11 a Plovdivon átfolyó folyó nevéből származik. Ezt a kézi írógépet a Princess 200 másolataként írták le, amelyet Nyugat-Németországban gyártottak az 1950-es és 60-as években. A Maritsa Művek valószínűleg akkor szerezték meg a gép gyártási jogát, amikor az eredeti gyártók, az augsburgi Keller és Knappich beszüntették a gyártást, és más termékekre koncentráltak. A Princess 200-at a gyártó ,,a precíziós mechanika csodájaként" jellemezte. Mindössze 64 mm magas és öt kilogrammot nyomott.

A Maritsa 11 gyártása az 1960-as évek végén vagy az 1970-es évek elején kezdődött, és megőrizte német elődjének minőségét. Ultrahordozható gépként írják le, de az egyik legnagyobb írógép ebben a kategóriában. Tetszetős, bélelt, bőr tokkal rendelkezik, amelyről a fedél leválik, így a gép kényelmesen ül a lábakkal ellátott tok aljában. A tok fedelén egy zseb található a papír tárolására.

A bemutatott modellt a magyar piacra tervezték, amint azt a Q Werty billentyűzet gombsorában lévő hosszú Ő betű is mutatja , de volt amerikai, angol billentyűzettel és más cirill ábécével ellátott modell is többek között az orosz és a bolgár piacra.

A vélemények azt mutatják, hogy a Maritsa 11 sokkal nagyobb gép érzetét kelti. A nyomóhenger jó méretű, több mint egy hüvelyk, az írógép pedig masszív felépítésű. A gép bal oldalán található egy gomb, amely beállítható fekete vagy piros gépelésre, vagy sablon vágására. Ez a funkció nem volt általános az ultrahordozható gépeken.

Dátum: 1970-es évek
Anyagok: Fém, bőr, szövet
Cikkszám: Mbpo199

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146090609

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn