Lukács György élete képekben és dokumentumokban

890

Ft

Feladás dátuma:

máj 12., 20:18

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Történelmi

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Lukács György élete képekben és dokumentumokban
.Óriási szerencsém volt, hogy egy ilyen mozgalmas, nagy fordulatokban gazdag életet élhettem át, és különösen szerencsémnek tartom azt, hogy a tizenhetes-tizenkilences időket átélhettem, mert hiszen én a burzsoáziából származom, az én apám Budapesten bankigazgató volt, és ha a Nyugatban egy bizonyos sajátos ellenzéki álláspontot foglaltam is el, azért lényegében mégis a polgári oppozícióhoz tartoztam. Hogy most az első világháború, annak rám gyakorolt teljesen negatív hatása elég lett volna ahhoz, hogy belőlem szocialistát csináljon, azt ma nem merném, nem tudnám megmondani. Bizonyos, hogy az orosz forradalom és az azt követő magyar forradalmi mozgalmak szocialistát csináltak belőlem, és emellett kitartottam egész életemben. Ezt életem egyik legpozitívabb oldalának tartom. Más kérdés, hogy életem a maga egészében mozgott fölfelé és lefelé, mindenféle irányban, de azt lehet mondani, hogy volt egy bizonyos egység. Ha most utólag visszatekintek, akkor az a kérdés, hogy önmagamat kifejezni és tizenhét után a szocialista mozgalmat úgy, ahogy én azt mindenkor felfogtam szolgálni tudtam, két olyan tendencia volt, amely konvergált egymással
Az életpályájára visszatekintő Lukács György önértékelése volt a rendező elv a több év kutatómunkájával összegyűjtött kép- és dokumentumanyag egésszé formálásához. Korabeli képek, levelek és visszaemlékezések montázsából bontakozik ki a filozófus életútja, az út, amely a századforduló radikális szellemi mozgalmaitól a heidelbergi filozófiai életen át vezetett a forradalmi munkásmozgalomig, s azután már végérvényesen ezzel fonódott egybe. Egyike volt a keveseknek, akik ott voltak mindig, ahol a dolgok történtek; mágnesként vonzotta maga köré századunk legkiválóbb filozófusait, esztétáit. Ha életútját szellemi és személyes kapcsolatainak alakulásait követjük, az események közepén s a méltán híres kortársak közt időzünk. Az egyes művek megírásával, megjelenésével és fogadtatásával kapcsolatos dokumentumokból pedig kirajzolódik a korszak egyik legjelentősebb filozófusának életműve.
Jó állapotú, akár ajándékozható is a könyv
Magánszemélyként hirdetek. Átvehető a Szemere telepi vasútállomásnál, esetenként-külön --egyeztetve a 3-as Metro vonalán (hétfőn és/vagy csütörtökön általunk megadott időpontokban,17-19.00 közt) csak a Pöttyös utcai metrónál (Euro-Park/Shopmark) vagy KÖKI parkoló. A hirdetés alján van a térkép, előzetes telefon mb. alapján tudunk pontosítani időpontot és helyszínt. Letiltott telefont nem veszek fel,SMS-re nem reagálok. Posta, csomag automata, futár,(890ft-tól) vevő kockázatára, előre utalással, garancia nélkül. Új termékeknél 72 H cseregarancia. Árucsere nem érdekel. Hogy megvan-e ne kérdezd, ha elkelt leveszem! Most bolti ár alatt akár házhoz szállítva!!
A bolti kép-ha megjelenik- csak árinfó!
Kérlek, nézz szét a hirdetéseim között, válogass kedvedre jobbra fent a hirdető összes hirdetése menü alatt.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147719002

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn