Lowther TP1 high-end hangfalak PM7 hangszórókkal

700 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Típus:
hangfal

Márka:
Egyéb

Leírás

A Lowther a világ egyik legjobb hangszórója, Angliában gyártják, éppen 90 éve. Szélessávúak, azaz a 20-20.000 hertzes hallható hangtartomány nagy részét lefedik. Roppant érzékenyek, közülük is az egyik legérzékenyebb a PM7. Meghajtásnak így elég néhány watt hozzájuk. A hatalmas mágnesek miatt nagyon precízen szólnak. A zongora hangja az zongora hangja, a hegedűé a hegedűé, a dob pedig dobé. Az egyutas felépítés miatt a térképzés is fantasztikus.
A Lowther hangszórókat többféle dobozba szerelik, ezek egy része úgynevezett back loaded horn (hátul terhelős tölcsér). Ilyen a TP1 szekrény is, amely sokak szerint a világ egyik legrondább hangdoboza, ugyanakkor az egyik legjobb hangú a lowther hangszórók számára. Elég méretes: 80 cm a szélessége, 60 a mélysége, 104 a magassága.
A hangszórók kitűnő műszaki állapotban vannak, rajtuk a régi jó alnico-mágnesekkel, amelyeknek semmi baja. Aki felújította a hangszórókat, a Lowtherek egyik legjobb mestere, Lajcsák Zsolt mérte meg is mérte az alnico-mágneseket.
A TP1 dobozokat a budapesti Nash and Co. asztalosműhely készítette. Anyaguk: jó minőségű MDF.
Egy híres norvég hifista így írt a Lowtherek hangjáról: "A PM7-esek mennek a legmesszebbre. Elképesztő, hogy mennyi extra részletet tudnak kihozni a jelből. A PM7 még nagyobb érzékenységű (102 dB/1W), tisztább, élesebb és fókuszáltabb. Ha ezek a meghajtóegységek kamerák lennének, a 6C egy miniatűr Leica, a 6A egy Bronica, a 7A pedig kétségtelenül Hasselblad lenne."
A hangról persze nem olvasni kell, hanem meg kell hallgatni és lehet is, nálam, odahaza, a 12. kerületben. A meghallgatáskor jó, ha elhozod a kedvenc cédéidet.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146967079

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn