Lelkes Lajos Virágoskert, pihenőkert kertészeti könyv

1 800

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Kert, ház, otthon

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Eladásra kínálom az alábbi könyvet:
Lelkes Lajos: Virágoskert , pihenőkert
keménytáblás
274 oldal
újszerű

"A globalizáció betör a kertünkbe is. Olyan virágok , zöldségfélék és gyümölcsök tűnnek fel a piacokon , szaküzletekben , amelyek korábban ismeretlenek voltak a Kárpát-medencében. Csábító az újdonság varázsa , ám az eligazodáshoz szakismeretre és körültekintésre van szükség. Nem hagyható ugyanis figyelmen kívül Magyarország (bővebben a Kárpát-medence) éghajlata és talaja , sőt a magyarság néphagyományai , kertkultúránk és táplálkozási szokásaink sem.
Ezek azok a szempontok , amelyek alapján a Kertészkönyvtár sorozat köteteit szerkesztjük , jól ismerve lehetőségeinket , őrizve hagyományainkat.

Virágoskertünket és pihenőkertünket is adottságainknak megfelelően kell kialakítanunk és fenntartanunk. Ha jól választunk virágot , és igényeihez alkalmazkodva ápoljuk , meghálálja és teljes szépségében kivirulva gyönyörködtet szemet , lelket. De nincs rosszabb a sínylődő növény látványánál , ami sokszor a meggondolatlan választás , a hibás beültetés következménye (napfényt igényel , és árnyékba ültetjük , félárnyék helyett tűző napra telepítjük stb.). Az is fontos , hogy folyamatosan kora tavasztól késő őszig nyíljon virág a kertünkben. Némelyik szépen díszlő fa gyümölcse még asztalunkra is kerülhet , mint például a májusi cseresznyéé.
Mindezeket figyelembe véve írták e művet a szerzők , követve a hazai hagyományt , amiben helye van a díszítő növények között a veteményesnek , a szőlőlugasnak és néhány nélkülözhetetlen , jó ízű gyümölcsöt termő fának is. Így válik a virágoskert pihenőkertté egy terebélyes diófa árnyékában."

Jelenleg home officeban otthon dolgozok, ezért személyes átvételre kizárólag Budapesten, a 11. kerület, Rahó utcában, a 4-es metró Kelenföld megállójánál, az Őrmezői felszíni kijáratnál vagy a kettő kötött pl a Sasadinál, illetve Gazdagréten az Eleven Centernél van lehetőség. Ha igényli beállítom a rendelési lehetőséget, csak jelezze egy üzenetben.

Igény esetén futárszolgálattal küldöm.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146406460

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn