Kategória:
Feladás dátuma:
máj 12., 12:12Lactoferm joghurt kultúra 1-5 L tejhez (1377) (Kategória: Joghurt, Kefir Kultúrák)<p>Lactoferm joghurt kultúra.</p>
<p>
<br />Fagyasztva szárított tenyészet kiváló minőségŰ.</p>
<p>1-5 liter, lágy, természetes, élő joghurt készítéséhez</p>
<p>Melegítsük fel a házitejet 90 °C-ra, majd hŰtsük vissza 47°C-ra
( ez a hőkezelés)</p>
<p>A kultúrát vegyük ki a hŰtőből és kb 10 perc melegedés
után,keverjük fel egy fél kávéscsészényi langyos tejjel, majd
keverük hozzáa a többi tejünkhöz. 4-6 órán keresztŰl tartsuk a
tejet kb. 47°C-on. </p>
<p>( Joghurt készítő gépet, esetleg egy kicsit átalakított aszalót
is használhatunk a melegen tartáshoz., de jobb híján a dunsztolás
is megteszi)</p>
<p>4-6 óra elteltével, az elkészült joghurtot tegyük
hŰtőszekrénybe, és néhány órát hidegen pihentessük még.</p>
<p>A hŰtőszekrényben a joghurtunk két-három hétig eláll.</p>
<p>A kész joghurból , ha elteszünk két három evőkanállal, akkor a
következő joghort készítésénél ,elég azt belekeverni a tejbe, nem
kell új kultúrát használnunk. Ezt maximum 6-7 szer használhatjuk
újra.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>BRLD1CS 30 2K</p>