Kategória:
Feladás dátuma:
több, mint egy hónapjaSzemélyes átvétellel.
Gyógyhatásai
A kombucha, vagy más néven mandzsúriai gombából készített teát Kínában évezredek óta használják a gabonák és zöldségek erjesztésére annak érdekében, hogy az ételeket tápanyagokban gazdagabbá, egészségesebbé tegyék. Rendkívül hatékony méregtelenítő, a kombucha teában található laurinsav és glükoronsav megtisztítja a májat a toxinoktól, valamint megköti a nehézfémeket. Fokozza a zsírszövetek lebontását, és helyreállítja az anyagcserét, ezért nagyszerű kiegészítője a fogyókúrás diétáknak. A kombucha tea egészségvédő tulajdonságai közül az egyik legfontosabb bélflóra regeneráló hatása: ha ugyanis felborul a bélflóra egyensúlya, emésztési zavarok lépnek fel, valamint gyengül a szervezet ellenálló képessége. Utóbbi oka, hogy az immunrendszer mintegy 80 százaléka a vastagbélhez kapcsolódik, ezért működését alapvetően meghatározza a bélflóra állapota. Antioxidáns vitaminjai az immunrendszer erősítése mellett megszüntetik a magas vérnyomást, és az érfalakat is óvják, ezáltal hozzájárulnak a keringési megbetegedések kivédéséhez. Mivel a kombucha tea csökkenti az LDL (rossz) koleszterin mennyiségét, az érelmeszesedés megakadályozására is alkalmazható. Ajánlott légúti panaszok, asztma, vastagbélgyulladás és prosztatagyulladás esetén. Remek fiatalító, hiszen akadályozza a Q-10 koenzim mennyiségének természetes csökkenését, egyúttal nyugodt alvást biztosít és kisimítja a ráncokat. A kombucha tea helyreállítja a sav-bázis egyensúlyt, megelőzi a vese- és hólyagkövek kialakulását, kezeli az ekcémát, a napégést, a potenciazavarokat és a szürke hályogot, fokozz a hajnövekedést, javítja a közérzetet. Rák ellen is sikerrel alkalmazható, a kombucha tea akadályozza a rákos sejtek szaporodását, valamint semlegesíti a daganatok kialakulásában, a szív- és érrendszeri megbetegedésekben, illetve az öregedésben is szerepet kapó szabad gyököket.