Keresztszemes kézimunkák könyv hímzés diy varrás hobbi

600

Ft

Feladás dátuma:

ápr 21., 10:53

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Típus:
Hobbi, szabadidő

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Eladásra kínálom az alábbi könyvet:
Lengyel Györgyi - Keresztszemes kézimunkák
keménytáblás papírborítással
170 oldal

"A szerzót ugyanaz a cél vezette, mint elózó könyveiben: szép mintákat adni a kézimunkázók kezébe és ezzel emelni népünk ízléskultúráját.
A keresztszemes hímzés a kézimunka ósi emlékeket órzó, nemzetközileg rendkívül kedvelt válfaja. A szerzó foglalkozik a mintarokonság, mintavándorlás kérdéseivel. Miképpen lehetséges, hogy egymástól sok ezer kilométer távolságban éló népek bizonyos motívumai nemritkán csaknem azonos megformálásban jelenik meg? Ezeknek a motívumoknak valamikor jelképes értelmük volt, amelyek késóbb a népmúvészetben elhomályosultak, csak díszító szerepük maradt meg.
A könyv bevezetóje ósi, mértanias motívumok, továbbá a gránátalma néhány jellegzetes példájának szemléltetése után a nemzetközileg legelterjedtebb motívum, az életfa a madárral sokféle változatát mutatja be. A minták elrendezésében nem a tájegységi szempont, hanem a jellegzetes motívumok és kompozíciós módok szolgálnak alapul. Külön-külön csoportot alkotnak a középkori, a szótteseredetú, a reneszánsz és a törökös, valamint a késóbbi stílushatásokat tükrözó minták a barokktól a szecesszióig.
A szerzó mindazzal, amit elmond a jelek, jelképek értelméról, a mintarokonságról, a történelmi stílusok hatásáról, a szomszédos népek kölcsönhatásáról, a hagyományról látni is tanít, hogy ne csak gyönyörködéssel végezzük a munkát, hanem tudjuk is, mit csinálunk, múvelódéstörténeti ismeretekkel is gyarapodjunk.
A kötet több mint 200 képet és ugyanannyi leolvasható mintalapot tartalmaz, köztük néhány érdekes külföldi mintát is, melyek kivarrására bizonyára sokan fognak szívesen vállalkozni, A technikai kivitelezést segíti a különbözó öltésmódok ismertetése."

Jelenleg home officeban otthon dolgozok, ezért személyes átvételre kizárólag Budapesten, a 11. kerület, Rahó utcában, a 4-es metró Kelenföld megállójánál, az Őrmezői felszíni kijáratnál vagy a kettő kötött pl a Sasadinál, illetve Gazdagréten az Eleven Centernél van lehetőség. Ha igényli beállítom a rendelési lehetőséget, csak jelezze egy üzenetben.

Igény esetén futárszolgálattal küldöm.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147227874

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn