Kémvilág Magyarországon Takács Sándor

600

Ft

Feladás dátuma:

máj 19., 07:47

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Történelmi

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Kémvilág Magyarországon Takács Sándor
Mikszáth Kálmán írta levelében Takáts Sándor egyik munkájáról: Gyönyörű dolog az, így belenézni az akkori élet gyomrába.
A Kémvilág Magyarországon izgalmas korról, a XIX. század első feléről szól. A szerzőnek módjában állt földolgozni a később megsemmisült bécsi levéltárnak azt a magyar vonatkozású anyagát, amely a titkosrendőri kémjelentéseket, az elkobzott leveleket tartalmazta. Ezekből tárja elénk a reformkor fordulatokban gazdag, színes világát. Metternich herceget és Sedlnitzky rendőrminisztert nemcsak az érdekelte, hogy mi történik az országgyűlésen, hanem kíváncsiak voltak arra is, hogy miről tanácskoznak az előzetes tárgyalásokon, hogy mit mondott Wesselényi, Széchenyi, Kossuth, Kölcsey és a többi ellenzéki követ a baráti beszélgetéseken. Jelentéseket kértek a színházi előadásokról, a közönség hangulatáról, a követek szüreti mulatságáról és az országgyűlési ifjak tüntetéseiről.
A buzgó spionok, a lepénzelt besúgók jelentései gazdag anyagot adtak Takáts Sándornak ahhoz, hogy hiteles dokumentumok alapján, de olvasmányos formában kalauzolja olvasóit a magyar történelem egyik legizgalmasabb időszakában.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147861538

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn