Jókai Anna: A mérleg nyelve

800

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Próza

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Kiadó: Trikolor Könyvkiadó
Kiadás helye:
Kiadás éve: 2006
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 333 oldal
Sorozatcím: Örökségünk

Személyes átvétel Rákosligeten, esetenként más budapesti helyszín is megoldható, vagy előre utalás után ajánlott levélként postázom.

Örökségünk
Ma olyan világot élünk, amelyben minden leírt vagy kiejtett szó némi rosszakarattal kisajátítható vagy félremagyarázható. Az író (novelláiban, regényeiben) a hősei sorsába ezért nem csak belebújik, hanem olykor el is bújik mögéjük. A líra leplezetlenebb: az én" személyességében kitárulkozik - de a gondolatok, szellemi felfedezések közlésére az esszé és meditáció műfaja a legalkalmasabb: itt világosan, határozottan és áttétel nélkül kiderül, miért (mi okból és mi célból) hoztam létre életművemet, milyen szellemi alapokra épül epikám és imaformájú verseim. Az interjúk is erről vallanak: mit tartok fontosnak a szűkre szabott itt-létben, magamra, szeretteimre, hazámra és veszélyeztetett Földanyánkra vonatkozóan.
A mérleg nyelve III. című válogatásból kitetszik, ismerem a mércét és a mértéket - s felkínálom kereső embertársaimnak szíves használatra. S mivel legyen a te beszéded igen-nem: számomra a hiteles mérce a bennünk megnyilatkozó, felismert krisztusi igazság. A sérült léleknek vastüdő ez a mindennapi lélegzéshez az erőseknek pedig vándorbot, támasz a nehéz, de iránybantartott úton.
Nem csak a politikában: az Univerzum polgáraiként is szabad választók vagyunk."
Az Örökségünk könyvsorozat élő irodalmunk legjavát a szerzők kézjegyével hitelesítve őrzi meg az időnek. Idősebb íróink, összeálló gazdag életművükből személyesen válogatják ki legkedvesebb, általuk legtöbbre értékelt, legsikerültebbnek tartott s - mint szellemi hagyatékként - az utókornak leginkább ajánlott írásaikat.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146411099

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn