Jacques Perry: Az ismeretlen sziget

700

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Próza

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Jacques Perry: Az ismeretlen sziget
(Európa 1986)

Amikor egy könyvre gondoltam, amit megírhatnék, a Könyvet képzeltem el, amelyből kiderülne egy ember egész élete, minden nyomorúsága és bolond reménye, hogy megindítsa mások szívét, szóval egy Bibliát, mely nem egy népnek és Istenhez fűződő kapcsolatának a története volna, hanem egy magányosé és az emberekkel való nem létező kapcsolataié, fájdalmaié és álmaié, vagyis vallomások volnának ezek, esztétikai válogatás nélkül, melyeket az igazi félelem, az igazi szerelem, az igazi szégyen duzzasztanának óriásira.
Ezeket a sorokat a regény főhőse, az ötvenéves agglegény egyetemi tanár, Gilles Laborde írja, s egy különös kaland kapcsán próbál is megfogalmazni egy hasonló vallomást ez Az ismeretlen sziget. Laborde vitorlázás közben egy ismeretlen kis bretagne-i szigetre bukkan, egy megfoghatatlan vágy sugallatára betör a sziget egyetlen házába, s kutatni kezd a távollévő tulajdonos személye, élete, egyénisége után. Az ismeretlentől megrészegülve fiókokban turkál, naplókat, leveleket böngész, fényképek, bútorok titkát faggatja, még a házigazda szeretőit is felkeresi, s közben folyton retteg, hogy tetten érik, hogy ez az esztelen emberfelfedező kaland börtönbe juttatja. Hősünk voltaképpen barátot keres, képletesen is be akar törni a másik ember szigetére, a másik lényének kétségbeejtően zárt, igazán soha meg nem ismerhető világába.
A hazájában elismert, több rangos irodalmi díjjal is kitüntetett Jacques Perry mesteri formakészséggel és szuggesztív erővel megírt könyve gondolatilag-érzelmileg gazdag mű, s egyszersmind vérbeli regény is izgalmas, szórakoztató olvasmány.

1 db könyv: 700 Ft
Személyes átvétel
(Tekintse meg a többi hirdetésemet is!)

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147050524

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn